Genieten van de vakantie in veilige caravans

19-07-2013 Voor de scholen in Noord en de meeste scholen in Midden Nederland is de zomervakantie al begonnen. Het basisonderwijs in Midden Nederland heeft vandaag de laatste lesdag en in Zuid Nederland moeten ze nog een weekje naar school. Het mooie weer en de vooruitzichten zorgen uiteraard wel voor een zomers gevoel.

Uit de database van Zoover, de vakantiesite met beoordelingen voor en door reizigers, blijkt dat Nederlanders steeds meer de voorkeur geven aan kamperen of een verblijf in een appartement. Vanwege de aanhoudende financiële crisis past een derde van de Nederlanders hun zomervakantie aan (minder lang, minder ver en minder duur).Internationale norm voor caravans

Wie wil kamperen kan ook kiezen voor meer gemak. Een caravan biedt meer luxe dan een tent en toch leef je voornamelijk buiten. En daar draait het om bij kamperen. En hoewel iedereen hoopt op mooi weer tijdens de vakantie, moeten ook caravans bestand zijn tegen weer en wind.

De eisen waaraan caravans moeten voldoen zijn omschreven in een tiental normen, waaronder NEN-EN 1645 ‘Verplaatsbare vrijetijdsverblijven - Caravans’. Deel 1 beschrijft de eisen aan de bewoonbaarheid in relatie tot veiligheid en gezondheid en deel 2 bevat eisen voor het laadvermogen. Om de veiligheid van vakantiegangers te garanderen, worden vele punten behandeld. Handgrepen aan iedere zijde van de caravan voor het manoeuvreren, de hoogte, sterkte en slipweerstand van het trapje, de sterkte van de banken, keukenkastjes, brandveiligheid en ventilatie, aan alles is gedacht!

Eerder door u bekeken

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Machinebouw & Transport.

(015) 2 690 180

logistiek@nen.nl

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl