Henk de Vries benoemd tot bijzonder hoogleraar standaardisatie en normalisatie aan RSM

23-01-2019 Prof. dr. ir. Henk de Vries bekleedt per 1 november 2018 de bijzondere leerstoel Standaardisatie en Normalisatie aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Deze leerstoel is sinds 1994 een samenwerkingsverband tussen NEN en RSM. De leerstoel heeft als doel standaardisatie en normalisatie meer aandacht te geven in bedrijfskundig onderwijs en onderzoek.

Prof. dr. ir. Henk de Vries volgt Prof. dr. Knut Blind op. Hij zal zich vooral richten op de versterking van innovatie door normalisatie en op het managen van normalisatie op het niveau van bedrijven, van bedrijfsoverstijgende normalisatieprojecten, en van normalisatie-organisaties en –netwerken. Ook de ondersteunende rol van normalisatie bij duurzaamheidsvraagstukken krijgt aandacht in onderwijs en onderzoek. Het onderwijs van Henk de Vries over normalisatie is door de International Organization for Standardization in 2009 onderscheiden als het beste in de wereld. Het Rotterdamse leerplan heeft daarom ook model gestaan voor de ontwikkeling van onderwijs in Aziatische landen, waar het sterk in opkomst is. Zijn onderzoek heeft geresulteerd in 380 wetenschappelijke en professionele publicaties.

De Vries blijft tevens verbonden aan de Technische Universiteit Delft, faculteit Techniek, Bestuur en Management, als Visiting Professor. Hij is voorzitter van de enige internationale organisatie van onderzoekers op normalisatiegebied, de European Academy for Standardistion EURAS.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Communicatie, telefoon (015) 2 690 435 of e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl