Maatregelen rondom coronavirus

13-03-2020 Gisteren heeft het Nederlandse crisisteam van de overheid (kabinet en RIVM) maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. NEN volgt de adviezen van het RIVM.

De genomen maatregelen tot 6 april, zowel voor bezoekers als medewerkers, houden in dat:

  • Evenementen met meer dan 100 deelnemers worden geannuleerd.
  • Medewerkers van NEN geen internationale reizen maken voor het werk, tenzij het echt noodzakelijk is.
  • Het kantoor van NEN geen vergaderlocatie is. Alle bijeenkomsten en vergaderingen zullen virtueel plaatsvinden, worden uitgesteld of worden geannuleerd. Dit geldt ook voor bijeenkomsten bij NEN die zijn georganiseerd door derden.
  • Alle medewerkers met last van verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts thuisblijven.
  • Alle medewerkers thuiswerken.

Internationale afspraken

Het normalisatiewerk komt door de genomen maatregelen niet stil te liggen. Om het internationale normalisatiesysteem zo goed mogelijk draaiende te houden, zorgen zowel NEN als het Europese CEN-CENELEC en mondiale ISO voor alternatieve oplossingen. Vergaderingen vinden virtueel plaats, worden uitgesteld of geannuleerd.

Omdat wij wekelijks honderden bezoekers uit binnen én buitenland ontvangen, realiseren wij ons dat de maatregelen ingrijpend zijn. Wij vragen dan ook om uw begrip.

Meer informatie

Indien u voor 6 april aanwezig zou zijn bij een van onze bijeenkomsten of vergaderingen, ontvangt u persoonlijk bericht over de status van die bijeenkomst. Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie, e-mail communicatie@nen.nl.

Meer nieuws

Een overzicht van al het nieuws en achtergrondinformatie gerelateerd aan het coronavirus vindt u op de pagina 'Maatregelen en oplossingen ten tijde van COVID-19'.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl