Medewerking aan metrologische en andere meetuitdagingen gezocht

16-11-2015 Verschillende beleidsinitiatieven van de EU vragen om meer verbinding tussen onderzoek en normalisatie. In de context van metrologisch onderzoek werken CEN en CENELEC samen met EURAMET, de Europese Associatie van Nationale Metrologie Instituten. Dit doen zij door het identificeren van metrologische onderzoekskwesties die gedurende normontwikkeling naar boven komen. Nationale en Europese normcommissies worden uitgenodigd om behoeftes naar voren te brengen. Onderzoek kan in de context van het ‘European Metrology Programme for Research and Innovation’ (EMPIR) programma worden gesubsidieerd. EMPIR is onderdeel van het Horizon 2020 onderzoeksprogramma.

NEN ondersteunt momenteel het proces dat input moet leveren aan de EMPIR Calls voor 2016. Een workshop is gepland op donderdag 17 december 2015 in Brussel, waar experts van de metrologische en normalisatie-gemeenschap ideeën en mogelijke gezamenlijke voorstellen kunnen uitwisselen.

Meer informatie en deelname

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar registratie vooraf is gewenst via de CEN Research Helpdesk (research@cencenelec.eu). NEN nodigt haar normcommissieleden en andere geïnteresseerden uit om contact op te nemen met hun nationale secretaris of met Ortwin Costenoble (ortwin.costenoble@nen.nl) om te overleggen of hun idee binnen het concept past en in aanmerking kan komen voor subsidie.

Voor meer informatie: Onderzoek en innovatie/EMPIR.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl