NEN Fotowedstrijd 2017 van start

22-05-2017 Normen zijn overal te vinden. Voor velen zijn ze onzichtbaar, maar we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Om men hiervan bewust te maken organiseert NEN dit jaar voor de tweede keer de NEN Fotowedstrijd. Dit jaar staat het thema ‘smart’ centraal in de fotowedstrijd, het gaat om de ‘normen van de toekomst’.

Veel producten zijn al ‘smart’ of worden in de toekomst slimmer. Bijvoorbeeld e-bikes, zonnepanelen, gordijnen die opengaan bij zonsopgang, verkeerslichten die voor fietsers eerder op groen springen bij regen, zelfrijdende auto’s, apparaten voor zorg op afstand, straatverlichting die aangaat als je aan komt rijden, slimme rookmelders of cyber security. Het gaat bij de fotowedstrijd dan ook om foto's van innovatieve of slimme objecten of producten waar een bijpassende norm voor is.

Normen worden ontwikkeld om de wereld bijvoorbeeld efficiënter, beter of veiliger te maken. Door te link te leggen met normen in ons dagelijks leven ontstaat er meer bewustwording over het nut en de noodzaak van normalisatie.

Meedoen en prijzen

Alle amateurfotografen woonachtig in Nederland kunnen maximaal twee foto’s op www.nen.nl/fotowedstrijd. Dat kan zowel via de pc als mobiel. De foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet bijvoorbeeld de titel het gekozen normnummer bevatten en moet de foto in hoge resolutie worden geüpload. Foto’s kunnen worden ingezonden tot en met 15 september 2017.

De deelnemers maken vervolgens kans op de vakjury- of publieksprijs. De vakjury kiest de winnaar van de hoofdprijs, de vakjuryprijs t.w.v. € 400,-. De foto met de meeste stemmen, die ook aan de voorwaarden voldoet, wint de publieksprijs t.w.v. € 100.

Meer informatie

Deelnemen en stemmen op de ingezonden foto's kan op www.nen.nl/fotowedstrijd. Voor inspiratie qua onderwerpen, kijk eens rond op deze website of zoek normen op onderwerp via de zoekfunctie. Voor meer informatie over de NEN Fotowedstrijd: neem contact op met NEN Communicatie & Marketing, e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

(015) 2 690 435

communicatie@nen.nl