NEN en Hudson Cybertec tekenen samenwerkingsovereenkomst

05-10-2016 NEN en Hudson Cybertec slaan de handen ineen om zich in te zetten voor een betere digitale beveiliging van industriële systemen tegen ‘cyber crime’. Door het samenbrengen van de kracht van beide partijen ontstaat een nieuw trainingsplatform voor cyber security binnen industriële en technische automatiseringsomgevingen. Tevens is het in de nabije toekomst voor deelnemers mogelijk om zich door NEN te laten examineren, waardoor zij zich op kennisniveau kunnen onderscheiden.

Marcel Jutte (Hudson Cybertec) en Marc Klumper (NEN)

Marcel Jutte (Hudson Cybertec) en Marc Klumper (NEN)

In toenemende mate worden industriële systemen geïntegreerd in bedrijfsnetwerken, waardoor ze kwetsbaar zijn voor onbevoegde digitale toegang of andere kwaadaardige interacties. Daarom is het belangrijk dat organisaties zich bewust zijn van de cyber risico’s die zich kunnen voordoen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.

Marcel Jutte, Managing Director Hudson Cybertec: “De training die we aanbieden is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het kennisniveau over cyber security van de primaire processen. De deelnemer legt een solide basis voor het managen van cyber security binnen de eigen organisatie. De training kenmerkt zich door de vele interactieve componenten en praktijkoefeningen en sluit volledig aan bij wat er speelt bij medewerkers die betrokken zijn bij cyber security binnen het Industrial Automation & Control Systems (IACS) domein”.

De driedaagse training is beschikbaar in twee varianten: voor ‘eindgebruikers’ en voor ‘system integrators’. Deelnemers worden opgeleid tot IEC 62443 security professionals welke de opgedane kennis direct kunnen toepassen in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.
De nadruk van de training ligt op het praktisch gebruik van de normenreeks IEC 62443, de wereldwijde standaard voor beveiliging van Industrial Automation & Control Systems. De norm geeft handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van proces- en SCADA-omgevingen.

Marc Klumper, Manager Productmanagement NEN: “Door met Hudson Cybertec samen te werken benadrukken we het belang van cyber security en normen bij industriële installaties. Hudson Cybertec heeft een sterke positie in de markt met het trainen van zowel eindgebruikers als system integrators. Daarbij hebben de trainers van Hudson Cybertec ieder hun eigen core domein waardoor de trainer een specialist is. We zijn dan ook erg trots dat we deze training aan ons portfolio kunnen toevoegen”.

Meer informatie

Bekijk www.nen.nl/trainingcybersecurity voor meer informatie over het trainingsplatform. Of bezoek www.hudsoncybertec.com

Voor inhoudelijke informatie over de samenwerking tussen NEN en Hudson Cybertec of de trainingen: Joyce Marijnissen, Programma- en productmanager NEN, telefoon (015) 2 690 417, e-mail joyce.marijnissen@nen.nl of Ramona Houweling van de Hudson Cybertec Academy, telefoon (070) 2 500 717, e-mail training@hudsoncybertec.com.

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een cyber security solution provider die wereldwijd betrokken is bij cyber security trajecten voor industriële automatisering en controle systemen. Het bedrijf heeft volledige focus op cyber security in het Industrial Automation & Control Systems (IACS) domein en helpt bedrijven zich te weren tegen cyberdreigingen voor de industriële automatisering, digitale controlesystemen en applicaties.

Bovendien is Hudson Cybertec nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 standaard en wordt daarbij mondiaal gezien als Subject Matter Expert (SME). Op Europees niveau is Hudson Cybertec betrokken bij diverse EU werkgroepen voor cyber security in de vitale infrastructuur.

www.hudsoncybertec.com

Over NEN

NEN is in Nederland hét toonaangevende kennisnetwerk in de wereld van normen en regelgeving. Als non-profitorganisatie brengt NEN belanghebbende partijen bij elkaar om gezamenlijk toepasbare afspraken te maken en faciliteert de implementatie hiervan, waaronder ook de IEC 62443 normenreeks. Naast het publiceren van normen, richtlijnen en publicaties, biedt NEN ook trainingen aan over de toepassingen van normen in de praktijk.

Daarnaast heeft NEN ook het platform ‘Industrial Cyber Security’ opgericht dat een professioneel netwerk van specialisten biedt. Doel van het platform is het versterken van de bewustwording van kwetsbaarheid met bijbehorende veiligheidsrisico’s binnen de Nederlandse industrie en overige gebruikers.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl