NEN en TEDxDelft

27-02-2015 NEN sponsort de editie TEDxDelft 2015. Op vrijdag 27 februari kwam TEDxDelft met een indrukwekkende line-up van sprekers met inspirerende verhalen. Het ging niet uitsluitend om goede ideeën te lanceren, maar ook om ze waar te maken. Het thema voor 2015 is ‘Let’s Make Things Beta’.

De onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder andere nieuwe heupgewrichten, grafeen, koken en de ambulance drone. Wil je deze, of een van de andere inspirerende verhalen terugzien? Kijk op www.tedxdelft.nl.

Thema's

TEDxDelft is een initiatief van de TU Delft. Een belangrijke doelgroep voor NEN zijn studenten omdat dit de toekomstige normontwikkelaars zijn. En de uitdrukking ‘Jong geleerd is oud gedaan’ gaat ook hier zeker op. Het zijn niet alleen studenten die het podium betreden, maar ook mensen met al wat meer levenservaring en dit hebben omgezet naar vernieuwende ideeën.

Innovatie en Normalisatie

Normalisatie stimuleert innovatie. In de researchfase kunne begrippen worden gedefinieerd en overeenstemming worden bereikt over meettechnieken. In latere fasen van het proces bevordert normalisatie de interoperabiliteit en de vervanging van verouderde processen en systemen. De belangrijkste bijdrage van normalisatie is het vastleggen en verspreiden van nieuwe technologische kennis zodat anderen hierop verder kunnen bouwen. Normalisatie stelt kaders en dwingt tot keuzes. Dat is geen belemmering voor innovaties, maar kanaliseert creativiteit tot zinvolle ontwikkelingen.

Normalisatie verlaagt drempels voor succesvolle introductie van producten. Klanten zijn geneigd voor zekerheid te kiezen: wat zijn de prestaties van het nieuwe verlichtingstype, wat zijn de exacte specificaties van de nieuwe brandstof en sluit het nieuwe product aan op bestaande systemen? Eenduidige meetresultaten verkregen door normalisatie geven zekerheid. Kortom, normalisatie stimuleert innovatie!

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl