NEN heeft een nieuwe Raad van Toezicht

21-03-2019 De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie-Instituut heeft een nieuwe Raad van Toezicht die toezicht houdt op het beleid van de directie en op de algemene zaken van de stichting.

Stichting NEN heeft een algemeen directeur, Rik van Terwisga en een financieel directeur (vacature) die het directieteam vormen, waarbij de algemeen directeur als voorzitter van het directieteam optreedt. Beiden zijn statutair bestuurder van Stichting NEN.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken in de stichting. Drie leden van de Raad van Toezicht worden voorgedragen door de stichting NEC en drie leden door de nieuwe opgerichte stichting Nederlands Normalisatie Comité (NNC).

Wim Schimmel is voorzitter van de Raad van Toezicht. De andere leden zijn:

  • Jacob Fonteijne
  • Hans van Leeuwen
  • Michaël van Straalen
  • Stephanie van Wermeskerken
  • Teus de Zwart

Wim Schimmel: ‘Met de samenstelling van de Raad van Toezicht zijn alle belangen geborgd en is NEN qua governance toekomstbestendig. NEN staat voor maatschappelijke vooruitgang en heeft een hierop aangepaste strategie. Ik zie enorm uit naar de samenwerking met de andere leden van de Raad van Toezicht, de directie van NEN en zijn medewerkers.’

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Communicatie, telefoon (015) 2 690 435 of e-mail communicatie@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl