NEN lanceert educatieve game 'De grote Hack'

06-10-2016 Dit jaar staat voor NEN in het teken van het 100-jarig bestaan. Om normen en normalisatie onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, en dan met name scholen en jongeren, heeft NEN een educatieve game ontwikkeld.

Ook al zijn ze vaak onzichtbaar, iedereen heeft dagelijks te maken met NEN-, en ISO-normen. Tijdens het betalen met een pinpas of het opladen van een mobiel, het drinken van een glas kraanwater zonder bacteriën, het blussen van een vlam in de pan, of onderweg voor de verschillende verkeerslichten. In de auto of het openbaar vervoer, in huis of in de tuin, normen zijn in ons dagelijks leven overal aanwezig. Toch kent het grote publiek, met name jongeren, NEN en de vele normen niet.

Daarom is samenwerking gezocht met ontwikkelaars van The Secret Lab te Amsterdam om een game-app te ontwikkelen. In ‘De Grote Hack’ zijn alle normen gehacked. Als NEN-held worden opdrachten uitgevoerd om Nederland te redden en de orde te herstellen: thuis, op de weg, op school en op het werk.

Game kosteloos downloaden

De game is vooralsnog ontwikkeld voor Android- en iPhones. Het is sinds 6 oktober kosteloos te downloaden in de Google Playstore en Appstore. Voor meer informatie, zie www.degrotehack.nl.

Wat doet NEN?

NEN is het kennisnetwerk van normalisatie. Ons werk is gericht op het tot stand laten komen van normen en richtlijnen die de wereld efficiënter, eenvoudiger, duurzamer en innovatiever maken. In 2016 bestaat NEN 100 jaar, een mijlpaal in de geschiedenis van normalisatie in Nederland. In april jl. heeft NEN ter ere van het 100-jarig bestaan het predicaat Koninklijk mogen ontvangen.

Piet-Hein Daverveldt, Algemeen Directeur NEN: "In ons dagelijkse leven zijn normen onmisbaar. Toch zijn ze vaak onbekend bij het grote publiek. Daarom vind ik het fantastisch dat deze game-app de wereld van normalisatie op een speelse en educatieve manier introduceert. Niet eerder was kennis over normen zo toegankelijk en leuk voor een breed publiek, en dan met name jongeren."

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen NEN Communicatie, e-mail communicatie@nen.nl, telefoon (015) 2 690 435. Of kijk op www.degrotehack.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl