NEN publiceert de special ‘Duurzaamheid’

10-10-2019 Donderdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Er zijn al veel goede duurzame initiatieven en er komen steeds meer bij. Duurzaamheid is urgent en noodzakelijk, want een duurzame wereld is toch wat we met z’n allen willen doorgeven? Vandaag is de publicatie van de eerste online special Duurzaamheid waar duurzame projecten en samenwerkingsverbanden worden uitgelicht.

De wereld verandert snel en wordt steeds complexer. De samenleving vraagt niet alleen om ordening en veiligheid, maar ook om duurzaamheid. Innovaties in producten en concepten dragen bij aan een duurzame toekomst. Consumenten verwachten van organisaties dat ze rekening houden met het milieu, goed voor hun medewerkers zijn met oog voor de toekomst. NEN werkt op nationaal, Europees en mondiaal niveau aan afspraken voor een betere wereld.

Afspraken voor een betere wereld

In de special geven we een duidelijk beeld hoe NEN werkt aan afspraken voor een betere wereld. Hierbij is duurzaamheid een belangrijk thema. Wat betekent duurzaamheid voor NEN, waar staat dit voor en wat zijn de activiteiten die spelen op het gebied van normontwikkeling en duurzaamheid.

Er zijn veel duurzaamheidsdoelstellingen op verschillende thema’s in verschillende sectoren. De online special ‘Duurzaamheid’ breidt zich in de loop van dit jaar en volgend jaar uit met inspirerende artikelen, interviews en updates van lopende projecten. Elke drie weken komt er een nieuw en mooi verhaal bij die toegevoegd wordt aan de special.

Duurzaam bij NEN

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel binnen normontwikkeling- en toepassing. Maar ook intern wordt hier veel aandacht aan besteedt. NEN heeft onlangs een MVO zelfverklaring ondertekend. In deze zelfverklaring laat NEN zien hoe concreet we omgaan met MVO. Daarnaast staan de zeventien SDG’s (Sustainable Development Goals) hoog op de agenda van NEN.

Meer informatie

Lees de verhalen in www.nen.nl/specialduurzaam. Op de social media kanalen van NEN komen de updates over nieuwe verhalen. Meer weten over de gepubliceerde verhalen? Neem contact op met NEN communicatie via 015 2 690 435 of e-mail communicatie@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl