NEN sponsort Rundfunkchor Berlin 'Human Requiem' tijdens de Koorbiënnale 2015

10-06-2015 Van 26 juni t/m 5 juli vindt de achtste editie van de Internationale Koorbiënnale plaats. Deze editie wordt op zondag 5 juli afgesloten met een bijzonder concert in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam: ‘Human requiem’, één van de grootste recente successen van het Berlijnse concert- en theaterseizoen. De uitvoering van vorig jaar in Rotterdam werd in de recensies met vijf sterren bekroond. NEN is hoofdsponsor van dit concert.

Het Human Requiem van het Rundfunkchor Berlin is een uitvoering van Johannes Brahms’ Ein Deutsches Requiem in de versie voor piano vierhandig en een semiscenische regie door Jochen Sandig en Sascha Waltz.

Piet-Hein Daverveldt, algemeen directeur NEN: “Zelf ben ik een groot liefhebber van klassieke koormuziek. NEN sponsort dit concert omdat het innovatief is. Bovendien is het een mooi voorbeeld van hoe de kaders van een partituur, net als normen, de basis vormen van samenwerking om een enerverend resultaat neer te zetten.”

Over de Internationale Koorbiënnale 2015

Voor deze achtste editie biedt de Haarlemse binnenstad plaats aan concerten van toonaangevende vocale ensembles uit binnen- en buitenland, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het Schotse Choir of St. Salvator’s Chapel, Cunfraterna di a Serra uit Corsica en Lo Cór de la Plana uit Frankrijk.

Voor de tweede keer slaat de Koorbiënnale haar vleugels uit naar Amsterdam voor een samenwerking met het Muziekgebouw aan ’t IJ waar de afsluiting plaatsvindt met Human Requiem van het Rundfunkchor Berlin.

Meer informatie

Voor het programma, kaartverkoop en meer informatie over de Internationale Koorbiënnale: www.koorbiennale.nl.

Bekijk de trailer van de Koorbiënnale 2015.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl