NEN tekent samenwerkingsovereenkomst met Jet-Net

17-11-2017 Op 14 en 15 november maakten 1400 leerlingen van HAVO-4 en VWO-5 kennis met technologische beroepen tijdens de Jet-Net Career Day bij de TU in Delft. TNO, DP6, 3M, DSM, De Haagse Hogeschool, INholland Delft en TUDelft waren al bij dit netwerk aangesloten. Op 15 november is het netwerk uitgebreid met NEN.

De leerlingen bezochten onder begeleiding van een student meerdere stands, waarbij ze zelf aan de slag kunnen bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen.

Studie- en beroepskeuze op basis van ervaringen

Om leerlingen te helpen met het maken van een onderbouwde studie- en beroepskeuze gaat de samenwerking tussen school en bedrijf verder dan het evenement alleen. De 185 deelnemende Jet-Net scholen ondernemen van brugklas tot het eindexamen doorlopend activiteiten met het bedrijfsleven, ingebed in het curriculum van de school. Elk schooljaar wordt ingevuld met gastlessen, bedrijfsbezoeken en projecten in samenwerking met lokale en regionale technologische bedrijven. Daarnaast nemen de scholen aanvullend deel aan landelijke activiteiten als de Jet-Net Career Day, debatwedstrijd Meet the Boss, de Junior Innovation Challenge en Jet-Net Webcasts. De duurzame samenwerkingsverbanden van soms al 15 jaar zorgen er voor dat leerlingen vaker, maar bovenal met meer ervaring kiezen voor een bètatechnische toekomst.

Delft versterkt samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Tijdens een feestelijke netwerklunch heeft NEN de samenwerkingsovereenkomst met Jet-Net getekend. NEN gaat hiermee een contextrijke samenwerking aan met het Grotius College. De samenwerkingsovereenkomst is getekend door directeur Jannetje ter Punt en Peter Maas, Senior Manager Standardization Business Development van NEN.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Femke Werkman, telefoon 015 2 690 396.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl