NEN-bijeenkomst ‘CE-markering en machineveiligheid: pure (juridische) noodzaak?’

11-03-2013 Om te verduidelijken wanneer de verantwoordelijkheid van de fabrikant naar anderen wordt verlegd, organiseert NEN in samenwerking met Van Diepen en Van der Kroef advocaten op 15 mei 2013 in Delft de halfdaagse bijeenkomst ‘CE-markering en machineveiligheid: pure (juridische) noodzaak?’

De verantwoordelijkheid voor een veilige machine ligt bij de fabrikant. Deze juridische verantwoordelijkheid kan echter voor anderen gaan gelden wanneer door bedrijven zelf machines worden samengesteld en/of substantieel gewijzigd.

Na afloop van deze bijeenkomst zijn de deelnemers zich volledig bewust van de theorie over en de belangrijkste juridische aspecten bij het samenstellen en/of het substantieel wijzigen van machines.

Voor wie?

Deze interactieve bewustwordingsbijeenkomst is een must voor iedereen die weinig tot geen kennis van de Machinerichtlijn en de Arbeidsmiddelenrichtlijn heeft, maar wel te maken heeft met het samenstellen van machines of met het modificeren ervan. Bijvoorbeeld inkopers, importeurs, eigenaren, werkgevers, beheerders, gebruikers van (samenstellen van) nieuwe en bestaande machines.

De spreker Michael Gerrits is Advocaat Intellectuele Eigendom, (Europese) productregelgeving & aansprakelijkheidsrecht.

Leergang CE-markering en machineveiligheid

Voor iedereen die de pure (juridische) noodzaak inziet van CE-markering, biedt NEN de leergang ‘CE-markering en machineveiligheid’, welke naadloos aansluit op deze bijeenkomst.

Voor deelname, meer informatie of overige data: NEN Training & Advies, telefoon (015) 2 690 188, of neem een kijkje op www.nen.nl/trainingnoodzaakcemarkeren.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl