Nationale traploopweek 11 t/m 15 april

11-04-2016 Diëten, extreem veel sporten of alleen superfoods eten. Enkele manieren om ons gewicht te laten dalen of op peil te houden. Het blijft lastig om dit vol te houden met alle verleidingen om ons heen. Een kleine verandering in ons dagelijks leven kan al helpen om gezond te blijven: trap lopen! Kom in beweging tijdens de Nationale traploopweek. Om veilig de trap op te kunnen lopen, is er een norm gemaakt die betrekking heeft op vaste trappen in gebouwen: NEN 3509-1.

De Nationale traploopweek wordt georganiseerd door het Diabetes Fonds. Deze keer wordt het voor het 10e jaar georganiseerd. De achtergrond van de traploopweek is dat mensen over het algemeen te weinig bewegen. Als u kantoorwerk heeft, is de kans groot dat u het grootste deel van de dag zit. Zitten draagt bij aan de opruk van diabetes en daarom is het belangrijk om vaker de trap te nemen in plaats van de lift.

Afmetingen en locatie van onderdelen

Om ervoor te zorgen dat wij zonder gevaar de trap op kunnen lopen is er een norm opgesteld voor vaste trappen in gebouwen. De eerste druk van deze norm, NEN 3509-1, is verschenen in november 1983. De tweede druk, die in 1998 verscheen, was inhoudelijk aangepast aan het Bouwbesluit 1992 en bevatte ook enkele aanvullende eisen en verduidelijkingen. De huidige NEN 3509-1, uit 2008, beschrijft de afmetingen en locatie van de onderdelen van trappen. Ook wordt er ingegaan op verschillende gebruiksfuncties.

Meedoen aan de traploopweek?

Vindt u het leuk om met collega’s mee te doen aan de traploopweek van het Diabetes Fonds? Ga naar de website van het Diabetes Fonds en meld u aan om uw collega’s te stimuleren om vaker de trap te pakken!

#NEN100jr

In het kader van het 100-jarig bestaan van NEN in 2016 plaatsen wij wekelijks nieuwsberichten over bijzondere, interessante, oude en/of actuele normen. Wilt u meer weten over onze mijlpaal? Neem dan een kijkje op www.nen.nl/100jaar. Als u zelf een leuke anekdote met ons wilt delen, doe dat dan met #NEN100jr op Twitter of LinkedIn.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl