Nieuwe algemeen directeur NEN

17-11-2017 Ir. Rik van Terwisga (60) wordt per 1 januari 2018 de nieuwe algemeen directeur van NEN. Hij volgt dr. Piet-Hein Daverveldt op die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de NEN-organisatie.

Van Terwisga heeft veel ervaring als bestuurder, consultant en toezichthouder bij professionele organisaties in de sectoren Water, Gezondheidszorg en Vastgoed. Hiervoor was hij onder meer directeur van het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde en bestuursvoorzitter van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Momenteel leidt Van Terwisga de water-, energie- en klimaatsector van Ecorys, een internationaal onderzoeks- en adviesbureau. Daarnaast bekleedt hij verschillende niet-uitvoerende, adviserende en toezichthoudende functies.

"We zijn verheugd met de aanstelling van Rik van Terwisga. Hij heeft veel voor NEN relevante ervaring in bestuurlijke functies, beschikt over strategisch inzicht en internationale managementervaring. Met zijn benoeming tot directeur verwachten wij de NEN-organisatie naar een nog hoger plan te kunnen tillen”, aldus NEN-bestuursvoorzitter Peter Blauwhoff.

Het Nederlands Normalisatie Netwerk NEN verbindt nationaal en internationaal belanghebbende partijen, helpt hen te komen tot breed gedragen afspraken (normen) en ondersteunt de toepassing daarvan. Goede afspraken over producten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over speelgoed, woningen, ontruimingsplannen en terrorismebestrijding.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Communicatie, telefoon 015 2 690 435 of e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl