Nieuwe editie ISO Handbooks Paints & Varnishes verschenen

20-12-2012 NEN en ISO hebben, na een grondige herziening, de vierde druk van ISO Handbooks Paints & Varnishes gepubliceerd. Hierin staan alle relevante internationale normen op het gebied van verf. Deze internationale normenbundel bestaat uit drie delen (General test methods, Raw materials en Preparation and protection of steel substrates) en bevat meer dan 225 normen.

De normen in deze handboeken zijn tot stand gekomen door jarenlange inzet van experts uit de hele wereld. De brede vertegenwoordiging bestaat uit belanghebbenden in de verfindustrie, onderzoeksinstituten, applicateurs, eindgebruikers en leveranciers van aanverwante middelen zoals testapparatuur.

De voortdurend groeiende kennis en ervaring op het gebied van verf leidt tot innovatie, welke steeds opnieuw wordt vastgelegd in internationale normen. Omgekeerd bieden deze normen de basis voor een verdere groei in kwaliteit en innovatieve concepten. Om de prijs-kwaliteitsverhouding van het product, gebaseerd op deze normen, te garanderen, wordt iedereen in de verfindustrie aangeraden om deze normen toe te passen.

Nieuw in deze editie

Deel 1 is opgesplitst in twee boeken (Part 1 en Part 2) en geeft een overzicht van de algemene testmethodes voor verf. Deel 2 bevat de normen voor de grondstoffen van verf. Pigmenten maken hier geen deel meer van uit. In deel 3 staan de normen over voorbehandeling en bescherming van stalen oppervlakken.

Aanschaffen

ISO Handbooks Paints & Varnishes is verkrijgbaar in de normshop op www.nen.nl/chemistry. Hier vindt u ook meer informatie over de verschillende volumes van de ISO Handbooks.

Invloed uitoefenen op de inhoud van de norm

Voor deelname aan het normontwikkelingsproces of meer informatie: NEN Secretariaat ISO/TC 35 Paints and Varnishes, e-mail chemistry@nen.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Isabel Polderdijk, consultant Materiaaltechnologie, telefoon (015) 2 690 442 of e-mail chemistry@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl