Normen spelen ook een rol tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam

02-02-2016 Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) 2016 is afgelopen week van start gegaan en duurt tot zondag 7 februari. Een divers filmprogramma, vele bezoekers (302.000 bezoeken in 2015) en meer dan 2000 nationale en internationale regisseurs, filmproducenten en journalisten veranderen Rotterdam tijdens deze dagen in een heuse filmstad.

Het organiseren en daarmee bevorderen van filmfestivals en filmweken in Rotterdam (en alles wat daar bij komt kijken) is wat IFFR voor ogen heeft. Daarom biedt de organisatie een gevarieerd en boeiend programma voor iedereen, van jong tot oud en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek. Elk jaar in januari en februari vindt het 12-daagse festival plaats, georganiseerd door Stichting International Film Festival Rotterdam.

Normen voor cinematografie

Maar wist u dat er ook internationale normen om de hoek komen kijken als u geniet van een film? ISO heeft namelijk diverse normen op het gebied van cinematografie. Zo beschrijft ISO 8567 de eisen voor de maximum toelaatbare ruimte voor ondertitels voor 35 mm en 16 mm bewegend-beeld films (de positie en afmetingen), en is er een meetmethode voor het vaststellen van het geluid van films (NEN-ISO 21727). Er zijn er nog veel meer; in totaal 22.

NEN-commissie 'Geluid, beeld en multimedia-apparaten en -systemen'

Vanuit Nederland houdt de NEN-normcommissie ‘Geluid, beeld en multimedia-apparaten en -systemen’ zich bezig met het wereldwijde en Europese normalisatietrajecten op dit gebied.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze normen of over het normalisatieproces: Martijn Geertzen, consultant Elektrische Producten, telefoon (015) 2 690 195 of e-mail ep@nen.nl.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van NEN dit jaar, lichten we wekelijks een aantal bijzondere, (zeer) oude en/of actuele normen uit.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl