Oprichting nieuwe normcommissie voor keramische vezels

10-04-2017 NEN richt een nieuwe normcommissie 'Keramische vezels' op. Deze commissie gaat een norm maken die een methode beschrijft voor inventarisatie en analyse van keramische vezels. Keramische vezels worden gebruikt voor thermische isolatie in ovens in de industrie. Tijdens een bijeenkomst op 23 februari 2017 werd de behoefte aan zo'n norm bevestigd.

Onder andere diverse partijen uit de industrie, laboratoria en adviesbureaus gaven aan te willen deelnemen aan deze normcommissie. Partijen die willen deelnemen aan de normcommissie Keramische vezels, kunnen zich tot 1 mei 2017 aanmelden bij NEN. De startvergadering vindt plaats in juni 2017.

In de norm worden de volgende onderwerpen beschreven: methode (identificatie); categorisatie (afmeting, soort stof, diameter); bepaling blootstelling tijdens productie, transport en verwijdering.
Daarbij worden bestaande normen en interne protocollen van bijvoorbeeld laboratoria als uitgangspunt genomen. Het normontwikkeltraject gaat naar verwachting twee jaar duren. Het normontwerp wordt vermoedelijk in augustus 2018 en de definitieve norm in februari 2019 gepubliceerd.

Deelname aan de normcommissie

NEN nodigt geïnteresseerde partijen uit om deel te nemen aan de normcommissie ‘Keramische vezels’. De deelnemende partijen financieren samen de begeleiding van het normtraject door NEN. Dat betekent dat er kosten zijn verbonden zijn aan deelname aan de normcommissie.

Het is ook mogelijk u aan te melden als geïnteresseerde. Met een klein bedrag sponsort u dan de normontwikkeling en blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen, zonder deel te nemen aan de normcommissie. Meer informatie vindt u op de webpagina van normcommissie ‘Keramische vezels’.

Meer informatie en aanmelden

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Lennert van Gestel of Johan van ’t Bosch, telefoon (015) 2 690 303 of e-mail naar mm@nen.nl. U kunt zich aanmelden voor de normcommissie door vóór 1 mei 2017 een e-mail te sturen aan mm@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl