Spetterende presentatie Design Solar Boat Dreamteam

16-01-2019 Op dinsdag 15 januari heeft het Solar Boat Team het bijzondere design onthuld van het model dat dit jaar in de competitie gaat mee doen. Vol energie en enthousiasme hebben de teamleden het nieuwe ontwerp toegelicht. Dit jaar wordt het een trimaran met 28 vierkante meter aan zonnepanelen.

NEN is een van de trotse partners in dit veelbelovende project. Zowel onderwijs als innovatie op het gebied van energietransitie en duurzame mobiliteit zijn erg belangrijke onderwerpen. Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dreamteams in de D:Dream Hall op de campus van de TU Delft. De naam van dit gebouw is een acroniem voor: ‘Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines’. In de D:Dream Hall werken meerdere studententeams aan hun eigen innovatieve projecten. NEN is benaderd door studenten van het Solar Boat Team omdat er een scala aan internationale normen nodig zijn om te voldoen aan het wedstrijdreglement van de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class.

Tien verschillende faculteiten

Het Solar Boat Team bestaat uit 26 ambitieuze studenten van tien verschillende faculteiten aan de TU Delft. In één jaar tijd doorlopen de studenten van dit team het proces van ontwerpen, produceren en tenslotte racen met de zonneboot.
Met dit project willen zij samen met de maritieme sector werken naar het volgende tijdperk in de scheepvaart: duurzaam varen. Er valt nog veel te winnen in deze sector en door samen met de maritieme wereld na te denken en te innoveren op het gebied van duurzaamheid. NEN draagt bij aan een betere en groenere toekomst.

Wereldrecord

Door dit jaar mee te doen aan de Offshore Challenge van Monaco, de wereldkampioenschappen voor zonneboten, waarbij de Solar Boat 93 kilometer op de open zee moeten afleggen, wil het team weer een stapje dichter bij de maritieme sector komen. De huidige boot wordt een stuk groter en robuuster in vergelijking met de boten van de afgelopen jaren om de ruige omstandigheden van de zee aan te kunnen. Daarnaast heeft het team ook zichzelf ten doel gesteld om het wereldrecord neer te zetten door Het Kanaal van Calais naar Dover zo snel mogelijk over te steken op zonne-energie.

Meer informatie

Voor informatie over de samenwerking, neem contact op via communicatie@nen.nl, telefoon
015 2 690 435. Voor informatie over NENConnect, neem contact op via marketing@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl