Uitreiking 100ste certificaat NEN 7510

28-09-2017 Op 28 september 2017 is het 100ste certificaat NEN 7510 ‘Informatiebeveiliging in de zorg’ door DEKRA uitgereikt aan Bevolkingsonderzoek Midden-West. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens de masterclass AVG en NEN 7510 in de Caballero Fabriek te Den Haag.

NEN 7510 is bedoeld voor zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie. Daarnaast is NEN 7510 ook bedoeld voor hun beveiligingsadviseurs, consultants, -auditoren, -aanbieders en externe dienstverleners. In de norm vinden deze belanghebbenden richtlijnen over informatiebeveiliging.

Bevolkingsonderzoek Midden-West is voor de regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht verantwoordelijk voor het uitvoeren van bevolkingsonderzoek naar Baarmoederhals-, borst- en darmkanker.

Certificering NEN 7510

NEN beheert het certificatiesysteem tegen NEN 7510 en houdt op de website een overzicht bij van de instellingen, die zijn gecertificeerd tegen deze norm. Dit overzicht toont het belang van informatiebeveiliging, zowel voor de sector zorg en welzijn, als de leveranciers van deze sector.

Informatiebeveiliging verplicht voor zowel grote als kleine instellingen

Het overzicht laat ook zien dat NEN 7510 door zowel kleine als grote organisaties wordt geïmplementeerd. Informatiebeveiliging is niet alleen belangrijk voor grote instellingen, zoals ziekenhuizen, maar is verplicht voor alle organisaties die patiëntgegevens verwerken.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over NEN 7510 of over het normalisatieproces: Kars Jansen, consultant Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl