Uitslag fotowedstrijd 'Normen van de toekomst'

13-10-2017 NEN organiseerde dit jaar opnieuw een fotowedstrijd, deze keer met het thema 'Normen van de toekomst'. Op World Standards Day - de dag waarop normen en standaarden in het zonnetje worden gezet - zijn de winnende foto's bekend gemaakt.

Een samengestelde vakjury, bestaande uit Jappe van der Zwan (Business Unit Manager Standards Products & Services, NEN), Nicole Stolk (Grafisch ontwerper, Buro Eigen) en Herman Zonderland (Fotograaf, Herman Zonderland Fotografie) hebben zich over de inzendingen gebogen.

Prijzen Vakjury

Het bleek moeilijk een goede link te leggen tussen de foto en een norm. Hierdoor voldeed een groot deel van de inzendingen niet aan de gestelde eisen. Daarom heeft de vakjury uiteindelijk geen top 10 maar een top 3 samengesteld. Met een duidelijke winnaar, Marco van den Arend.

De jury over de winnende foto: “Heel goed gezien. Prachtig licht, sterke voorgrond met de beweging van de twee personen, geeft het beeld iets dynamisch. Prachtige lange schaduwen. Chapeau.”

Top 3

  • Marco van den Arend: ISO 52022 Energieprestatie van gebouwen - Thermische- , zonne-energie en daglichteigenschap
  • Nannie Boersma: ISO/TS 22163 In toekomst treinen op tijd
  • Barbara Apfl: NEN-EN 12464-1 Smart parking - Verlichting parkeergarages

 

 

 

Publieksprijs

De publieksprijs gaat naar de foto die de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen en aan alle voorwaarden voldoet. De foto 'Zonne-energie' van MW Broekate kreeg de meeste stemmen en ontvangt de publiekprijs.

NEN bedankt alle deelnemers voor hun inzending. Volgend jaar komt de fotowedstrijd terug, dus iedereen wordt uitgenodigd foto's te blijven maken van 'normen in de praktijk'. Eind voorjaar 2018 is de wedstrijd weer terug.

Waarom een fotowedstrijd?

Door middel van een fotowedstrijd brengen we normen onder de aandacht bij het grote publiek. Want hoeveel we overal normen tegenkomen in ons dagelijks leven is niet iedereen ermee bekend. Dit jaar stond het thema ‘smart’ centraal in de fotowedstrijd, de ‘normen van de toekomst’. Bijvoorbeeld e-bikes, zonnepanelen, gordijnen die opengaan bij zonsopgang, verkeerslichten die voor fietsers eerder op groen springen bij regen, zelfrijdende auto’s, apparaten voor zorg op afstand, straatverlichting die aangaat als je aan komt rijden, cyber security enz.

Meer weten?

Neem contact op met Sandra Boersma, Adviseur Communicatie, telefoon (015) 2 690 238 of e-mail communicatie@nen.nl.

 

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl