Verbluffend resultaat Solar Boat Dreamteam TU Delft

10-07-2019 Op zaterdag 6 juli heeft het Solar Boat Team de Offshore Class van de Solar & Energy Challenge in Monaco gewonnen. Vol toewijding en met veel doorzettingsvermogen hebben de teamleden met deze trimaran met 28 m2 zonnepanelen deze overwinning behaald.

NEN is een van de trotse partners in dit innovatieve project. NEN vindt zowel onderwijs als innovatie op het gebied van energietransitie en duurzame mobiliteit erg belangrijk.

Dreamteam

Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dreamteams in de D:Dream Hall op de campus van de TU Delft. Het team bestaat uit 28 ambitieuze studenten van tien verschillende faculteiten aan de TU Delft. In één jaar tijd doorlopen de studenten van dit team het proces van ontwerpen, produceren en tenslotte racen met de zonneboot. Met dit project willen zij samen met de maritieme sector werken naar de volgende era in de scheepvaart: duurzaam varen.

NEN Connect

NEN is in eerste instantie benaderd door studenten van het Solar Boat Team. Het team had een scala aan internationale normen nodig om te voldoen aan het wedstrijdreglement van de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class. Dit heeft NEN mogelijk gemaakt door dit toe te voegen aan onze tool NENConnect, waarmee de studenten van de TU Delft online toegang tot de normencollectie hebben.

Quote Rik van Terwisga, directeur NEN:
‘Vroegtijdige standaardisatie bij innovatie en in het onderwijs maakt het onmogelijke mogelijk! Op naar een duurzame toekomst!’

Wereldkampioenschap

Het team is de eerste in de geschiedenis dat mee deed aan de offshore class met een zonneboot. De wereldkampioenschappen voor zonneboten, waarbij 93 kilometer op de open zee wordt afgelegd is een enorme uitdaging. De boot is dit jaar een stuk groter en robuuster uitgevallen in vergelijking met afgelopen jaren om de ruige omstandigheden van de zee aan te kunnen.

Volgende uitdaging

Het TU Delft Solar Boat Team heeft zichzelf ook ten doel gesteld het wereldrecord neer te zetten door Het Kanaal van Calais naar Dover zo snel mogelijk over te steken op zonne-energie. Dit gaat in augustus plaatsvinden.

Meer informatie

Voor informatie over dit project, neem contact op met de afdeling Communicatie, telefoon 015 2 690 302 of e-mail communicatie@nen.nl.

www.nen.nl/solarboat en https://solarboatteam.nl/

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl