Verlenging samenwerking NEN en BRIS met oog op intensivering

10-12-2019 Op 6 december 2019 ondertekenden NEN algemeen directeur Rik van Terwisga en BRIS-directeur Bastiaan Benz de verlenging van de overeenkomst tussen de twee bedrijven met drie jaar. Die geeft bouwprofessionals toegang tot de NEN-publicaties via BRISwarenhuis, de online bibliotheek die de verbanden legt tussen alle regelgeving en nomen in de bouw.

Met de verlenging van de samenwerking zijn gebruikers van BRIS-producten verzekerd van toegang tot in Nederland aanvaarde Europese normen (NEN-EN), Nederlandse Praktijk Richtlijnen 2(NPR), Nederlandse Technische Afspraken (NTA), de in Nederlands aanvaarde internationale normen (NEN-ISO, NEN-IEC, NEN-EN-ISO, NEN-EN-IEC), inclusief ingetrokken versies en praktijkgidsen.

Tegelijk spraken zij uit intensiever met elkaar te gaan samenwerken om producten verder te kunnen verbeteren. De ‘Powered by NEN’ toevoeging aan de BRIS-producten onderstreept die ambities.

 

Algemeen directeur NEN Rik van Terwisga: ‘NEN is constant bezig om de dienstverlening te vernieuwen en verder te verbeteren. Door de samenwerking tussen NEN en BRIS te verlengen en intensiveren, kunnen we de bouwsector nog meer ondersteunen.’

Directeur BRIS Bastiaan Benz: ‘BRIS is heel blij met deze verlenging. Met dit nieuwe contract leggen we de basis voor nauwere samenwerking. Die zal leiden tot het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten waar onze klanten baat bij hebben.

Over BRIS

Rond 1990 vroeg de overheid aan de markt een kennissysteem te ontwikkelen om het toen nieuwe Bouwbesluit toegankelijk te maken. Zo ontstond in 1992 BRIS: BouwRegelgeving InformatieSystemen. BRIS maakt zelf geen regelgeving maar ordent, digitaliseert en verbindt deze en verrijkt de gegevens van de verschillende aanbieders met hyperlinks en filters. Vandaag is BRIS marktleider van software en tools die de bouwregelgeving toegankelijk maken en bouwkwaliteit borgen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de samenwerking tussen NEN en BRIS, neem contact op met Harold Pauwels, sps-bedrijfsbureau@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl