Viering World Standards Day

16-10-2019 Op vrijdag 11 oktober 2019 vierde NEN, samen met meer dan 400 relaties en klanten, World Standards Day in de Fokker Terminal in Den Haag. World Standards Day (WSD) wordt elk jaar mondiaal op 14 oktober gevierd ter ere van iedereen die betrokken is bij normen of normalisatie activiteiten.

Dit jaar stond het thema Energietransitie centraal. Nieuwe energiebronnen en technieken zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Optimisten denken dat de transitie gaat lukken, critici hebben twijfels. Het is in ieder geval een langdurig proces waar vele discussies uit ontstaan. NEN brengt partijen bij elkaar die zich hard maken voor de versnelling van de energietransitie. Wij staan voor grote uitdagingen waar innovaties noodzakelijk zijn.

Sprekers en dagvoorzitter

Op het programma stonden inspirerende sprekers die op geheel eigen wijze hun visie op de Energietransitie gaven. Bas Haring (volksfilosoof) vergeleek normalisatie met een pad dat door de wildernis leidt, met een tool dat ordening in de soms wat chaotische wereld brengt, Ingrid Thijssen (CEO Alliander) benadrukte het belang van normalisatie voor opschaling binnen de Energietransitie. Søren Hermansen (director of SamsØ Energy Academy) maakte duidelijk dat de transitie mogelijk is als de communicatie met alle betrokkenen goed verloopt.

De rol als dagvoorzitter werd ingenomen door bekend journalist en presentatrice Eva Jinek die op de haar eigen wijze de vinger op zere plekken wist te leggen, maar die ook geboeid raakte door de mogelijkheden die normalisatie biedt.

Winnaar categorie startups

Rainbeer is bier gemaakt van regenwater. Rainbeer is in 2016 ontstaan dankzij een project van Amsterdam Rainproof. Hierbij werd de vraag gesteld: hoe kunnen we burgers meer betrekken bij de effecten van klimaatverandering én ze tot actie over laten gaan? Er zijn zes verschillende bieren ontwikkeld met vijf verschillende brouwers.

NENnovation Awards

De NENnovation Awards werden ook dit jaar tijdens de viering van WSD uitgereikt. Dit was het derde jaar dat de uitreiking van de NENnovation Awards plaatsvond. De vijfkoppige jury bestond uit: Erasmus Centre for Entrepreneurship, Koninklijke NLingenieurs, Octrooicentrum Nederland, Stichting BlueDot (TU Delft) en NEN. Dit jaar heeft de jury weer krachtige projecten gezien die veelbelovend zijn voor de toekomst. De jury heeft gekeken naar: kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

De uitreiking werd ondersteund door het Solar Boat Team van de TU Delft.
‘Direct Current B.V.’ is de winnaar van de categorie klanten/commissieleden, ‘Rainbeer’ de winnaar van de start-ups en het winnende project van de studenten is van ‘Team Silverwing Dream Hall TU Delft’.

Meer informatie

Voor meer informatie over de viering van World Standards Day of NENnovation Award, ga naar www.nen.nl/nennovationaward, www.nen.nl/wsd of neem contact op met NEN Communicatie, telefoon 015 2 690 315 of e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl