Wat is de relatie tussen wereldsteden en ISO normen?

31-10-2018 Wie wil er niet wonen in een veilige, duurzame en leefbare stad? Steden worden steeds drukker. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van bijvoorbeeld energievoorziening en mobiliteitsvraagstukken.

Een slimme stad maakt gebruik van integrale oplossingen en nieuwe technologieën om deze uitdagingen aan te gaan, zodat de stad ook in de toekomst een prettige leefomgeving is.

Deze integrale oplossingen en nieuwe technologieën vragen om samenwerkingen en afspraken over bijvoorbeeld interoperabiliteit en compatibiliteit. De Standaardisatie AdviesGroep – Smart Cities (SAG-SC) werkt bij NEN aan deze afspraken en integrale oplossingen. Vertegenwoordigers van gemeenten, het Rijk, kennisinstellingen, technologieleveranciers en andere industriepartijen leggen in de SAG-SC de link met Europese en mondiale normalisatie. De leden stemmen af over relevante smart city ontwikkelingen zoals Europese projecten. De SAG-SC kijkt in 2018 naar standaardisatievraagstukken met betrekking tot Open Urban Data Platforms, Geïntegreerd Straatmeubilair (zoals slimme lantaarnpalen) en Sensordata.

Meer informatie

Wil jij onderdeel zijn van deze ontwikkelingen en de standaarden medebepalen? Neem contact op met Remco Perotti, secretaris van de SAG-SC. Wil je meer weten? Kijk op www.SmartCity-Standards.nl, of neem contact op met remco.perotti@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl