Wereld chocoladedag: duurzame chocola?

13-09-2016 Hoewel het vandaag, op de warmste 13 september ooit, waarschijnlijk smelt waar je bij staat, is het vandaag Wereld Chocoladedag. Deze datum is niet zomaar gekozen, vandaag is de geboortedatum van hét chocolade-icoon Willy Wonka. NEN houdt zich bezig met het ontwikkelen van duurzame chocolade. NEN-normcommissie ‘Cacao’ is nauw betrokken bij de ontwikkelingen op Europees en mondiaal niveau in de Europese commissie CEN/TC 415 'Sustainable and Traceable Cocoa' en de internationale commissie ISO/TC 34/SC 18 'Cocoa'.

Enkele jaren geleden vonden er binnen CEN en ISO bepaalde ontwikkelingen plaats om bestaande normen voor cacaobonen te herzien en nieuwe normen te ontwikkelen; het gaat hierbij om de kwaliteit, duurzaamheid en traceerbaarheid van cacaobonen. De NEN-normcommissie ‘Cacao’, met experts uit het bedrijfsleven, belangenorganisaties, overheid, vakbonden en private standaardisatie-organisaties, is nauw betrokken bij deze normontwikkelingstrajecten.

NEN 6820

Naast een commissie die zich bezig houdt met cacao, is er ook een norm die zich bezighoudt met een ander product dat in chocolade verwerkt zit, namelijk melk. NEN 6820 ‘Melk en melkproducten - Het aantonen van ongewenste besmetting van lang-houdbare vloeibare melkproducten’ beschrijft een methode voor het aantonen van ongewenste besmetting van lang houdbare vloeibare melkproducten.

#NEN100jr

In het kader van het 100-jarig bestaan van NEN in 2016 plaatsen wij wekelijks nieuwsberichten over oude, interessante, verrassende normen. Wilt u meer weten over onze mijlpaal? Neem dan een kijkje op www.nen.nl/100jaar. Als u zelf een leuke anekdote met ons wilt delen, doe dat dan met #NEN100jr op Twitter of LinkedIn.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl