Werk mee aan de norm voor afmetingen van koppelingen en gasafnamepunten voor medische gassen

09-02-2017 Eind 2015 zijn de expertgroepen ‘Medische Gassen’ gestart met de ontwikkeling van een Nederlandse norm ‘Afmetingen van koppelingen en gasafnamepunten voor medische gassen – Specificaties’. Anno 2017 nadert de norm de afronding. Bent u expert op dit gebied en wilt u meer weten over de inhoud van deze norm en/of meewerken aan de ontwikkeling van de norm? Dan bent u van harte uitgenodigd om uw interesse kenbaar te maken.

Deze norm wordt een Nederlandse aanvulling op NEN-EN-ISO 9170-1 ‘Afnamepunten voor pijpleidingsystemen voor medische gassen - Deel 1: Afnamepunten voor medische gassen onder druk en vacuüm’. De norm kan niet volledig los worden gezien van de ISO-norm.

Aanleiding voor het opstellen van de norm

De expertgroepleden hebben vastgesteld dat een Nederlandse norm als specifieke invulling van NEN-EN-ISO 9170-1 voor de markt ontbreekt. De markt is inmiddels veranderd en de experts zijn nu van mening dat er een specifieke Nederlandse oplossing met slede vastgelegd moet worden in een Nederlandse norm als aanvulling op en in het verlengde van NEN-EN-ISO 9170.

Normen mogen geen belemmering vormen, daarom zal de norm ook daarop getoetst worden. Naast de expertgroepen Medische Gassen, nodigt NEN ook externe experts uit om deel te nemen aan het project. Ook zal de norm in het proces voor openbare kritiek worden aangeboden, zodat ook leden buiten de groep de mogelijkheid hebben om op de norm te reageren.

Deelname projectgroep

Het initiatief voor het schrijven van de norm is genomen door een aantal experts op het gebied van medische gassen, die allen lid zijn van één of beide expertgroepen. NEN nodigt alle partijen, die belang hebben en/of geïnteresseerd zijn in het onderwerp, uit om ook deel te nemen in de projectgroep.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deelname aan de expertgroep(en) of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Petra Hendriks, projectassistente, telefoon (015) 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl