Winnaars NENnovation Awards 2019 bekend

11-10-2019 Vandaag, op 11 oktober, wordt World Standards Day gevierd. Daar zijn ook de NENnovation Awards uitgereikt door Rik van Terwisga, algemeen directeur en Femke Aarts, financieel directeur. De NENnovation Award is opgesplitst in drie categorieën en heeft drie winnaars. ‘Direct Current B.V.’ is de winnaar van de categorie klanten/commissieleden, ‘Rainbeer’ is de winnaar van de startups en het winnende project van de studenten is van ‘Team Silverwing Dream Hall TU Delft’.

Dit was het derde jaar dat de uitreiking van de NENnovation Awards plaatsvond. De vijfkoppige jury bestond uit: Erasmus Centre for Entrepreneurship, Koninklijke NLingenieurs, Octrooicentrum Nederland, Stichting BlueDot (TU Delft) en NEN. Dit jaar heeft de jury weer krachtige projecten gezien die veelbelovend zijn voor de toekomst. De jury heeft gekeken naar: kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

Winnaar categorie klanten/commissieleden

Direct Current B.V. heeft een systeem ontwikkeld waarbij gelijkspanning, drager is van ons toekomstige energiesysteem. Direct Current B.V. is ervan overtuigd dat gelijkspanning de oplossing is voor onze toekomstige netten. Nederland is wereldwijd koploper van gelijkspanning geworden, dankzij de inzet van Direct Current B.V.

Winnaar categorie startups

Rainbeer is bier gemaakt van regenwater. Rainbeer is in 2016 ontstaan dankzij een project van Amsterdam Rainproof. Hierbij werd de vraag gesteld: hoe kunnen we burgers meer betrekken bij de effecten van klimaatverandering én ze tot actie over laten gaan? Er zijn zes verschillende bieren ontwikkeld met vijf verschillende brouwers.

Winnaar categorie studenten

Team Silverwing Dream Hall TU Delft heeft een nieuwe autonome, zogenaamde elektrische VTOL-drone ontwikkelt die een enkele persoon of 90 kg+ lading, meer dan vijftig kilometer kan vervoeren. De drone past in een parkeerplaats en is in staat tot ongekend uithoudingsvermogen.

Over de NENnovation Award

Dit is het derde jaar dat de NENnovation Awards worden uitgereikt. De awards zijn in het leven geroepen omdat normalisatie en innovatie nauw met elkaar verbonden zijn. Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls.

Meer informatie

Voor meer informatie over de NENnovation Award, ga naar www.nen.nl/nennovationaward. Voor informatie over het normalisatieproces, neem contact op met NEN Communicatie, telefoon 015 2 690 315 of e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

communicatie@nen.nl