World Smart Cities Forum Event: waar liggen de pijnpunten en hoe kan standaardisatie bijdragen?

23-06-2016 Tijdens het World Smart City Forum in Singapore op 13 juli komen de Smart City stakeholders uit de hele wereld bijeen om te discussiëren over de pijnpunten bij het bereiken van slimme en duurzame steden en hoe internationale standaarden helpen bij de oplossing hiervan. De drie mondiale standaardisatieorganisaties IEC, ISO en ITU organiseren dit evenement.


Het evenement bevat panel sessies over Energy, Water, Cyber Security & Privacy en Transportation & Mobility waar internationale experts en sprekers met het publiek in discussie gaan. Het IEC-ISO-ITU World Smart City Forum Event vindt plaats op dezelfde locatie als de World Cities Summit, de International Water Week en de CleanEnviro Summit, die van 11 tot 14 juli zijn. Ook is er een vrij toegankelijke City Solutions Expo ingericht met een Holland Paviljoen voor het netwerken met Nederlandse ondernemers.

World Smart Cities Forum Event (WSCF)

Geschat wordt dat in 2050 ongeveer 70% van de wereldbevolking zich in steden gaat huisvesten. Internationale standaarden helpen de urbane leefomgeving bij hun transitie naar een geïntegreerde, duurzame en leefbare maatschappij bij een groeiende populatie. Met het WSCF initiatief stimuleren de mondiale standaardisatie organisaties een brede samenwerking tussen stakeholders en standaardisatienetwerken om deze steden te helpen bij hun transitie. Tijdens de panelsessies en internationale presentaties met gerenommeerde sprekers worden diverse barrières voor het bereiken van Smart Cities geadresseerd. Ook worden tools aangereikt om steden te helpen hun doelstellingen sneller, effectiever en met betere resultaten te bereiken. Voor het actuele WSCF programma en de Live Stream gaat u naar www.worldsmartcity.org/programme.

Online Community

In aanloop naar het evenement is een wereldwijde community van stadsprofessionals actief die de meest belangrijke aspecten voor een brede ontwikkeling van Smart Cities verkennen. Door middel van hang-out sessies wordt er kennis gedeeld met online groepen over verschillende onderwerpen. Doe mee en wordt gratis lid van de community.

Nederlandse Strategische AdviesGroep Smart Cities (NLSAG-SC)

De NNLSAG-SC is een nationaal samenwerkingsverband van keystakeholders voor strategiebepaling van standaardisatie rondom gemeenschappelijke issues ten aanzien van Smart Cities. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.nen.nl/smartcities.

Meer informatie en deelname

In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is voor de verschillende conferenties een programma samengesteld. Voor meer informatie over dit programma, aanmelding en deelname aan de Nederlandse delegatie kunt u terecht op de site van de RVO.
Voor deelname aan het IEC-ISO-ITU World Smart Cities Forum Event op 13 juli kunt u zich aanmelden bij NEN door een e-mail te sturen aan businessdevelopment@nen.nl. Er zijn nog enkele gratis kaarten beschikbaar.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met NEN Communicatie

(015) 2 690 435

communicatie@nen.nl