Check met de QR-code of het echt goed zit!


Webinar: Echtheid en geldigheid van certificaten nu geborgd met QR-codes en Blockchain

• Vrijdag 29 mei van 13:00 tot 14:00 uur • Online • Gratis

Vrijdag 29 mei lanceert NEN in samenwerking met LTO Network (Blockchain platform) Scantrust en BettyBlocks een nieuwe oplossing waarmee certificaten worden voorzien van een QR-code.

Check met de QR-code of het echt goed zit!
Door het scannen van de QR-code kan iedereen altijd en overal de echtheid en geldigheid van het certificaat eenvoudig en snel controleren. Komende maanden worden de certificaten van alle NEN certificatieschema’s voorzien van een QR-code.

Tijdens deze webinar vertellen we u meer over de werking en de toegevoegde waarde van de QR-codes en de borging op de blockchain.

Sprekers:

  • Rick Schmitz, directeur en founder LTO Network
  • Jappe van der Zwan, hoofd NEN Innovatie Lab
  • Harmen Willemse, programmamanager NEN Schemabeheer

U kunt tijdens de webinar vragen stellen. Vragen die niet aan bod komen, worden achteraf per mail beantwoord.

Doet u ook mee?

Inschrijven

Certificaten check

Met de QR-codes kun je snel checken of het klopt, dan weet je zeker dat het echt goed zit!
Organisaties laten graag weten als ze een certificaat hebben behaald. Ze hangen het op in de ontvangstruimte en melden het in folders, op websites en voertuigen. Certificaten kunnen echter verlopen of tussentijds worden geschorst of ingetrokken.

Certificaten die worden uitgegeven door bij NEN aangesloten certificerende instellingen worden vanaf nu voorzien van een QR-code, die is gekoppeld aan een registratie in de Blockchain. Die kunnen met een telefoon worden gescand, waardoor eenvoudig de echtheid en geldigheidsduur kan worden gecontroleerd. De QR codes staan op certificaten, maar ook in folders, websites en op andere plekken waar organisaties melden dat ze gecertificeerd zijn.

Hoe weet je of het certificaat nog geldig is? En of het echt is?

Harmen Willemse, programmamanager NEN Schemabeheer

Blockchaintechologie

Bij NEN worden alle certificaten geregistreerd in een centraal systeem. Dit systeem is goed beveiligd, maar het hebben van één bron van waarheid blijft een potentiële kwetsbaarheid. Blockchaintechnologie biedt de mogelijkheid om de certificaten digitaal te waarmerken. Wijzigingen op de certificaten worden opgeslagen op de blokchain in de vorm van een unieke digitale vingerafdruk. Deze digitale vingerafdruk is gekoppeld aan een slimme QR-code, waarmee de echtheid wordt gegarandeerd én (eind)gebruikers ze zelf kunnen controleren op geldigheid en authenticiteit.

Scant u een QR-code van een certificaat dat niet in orde is? Dan kunt u dit direct bij ons melden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op met de betrokkenen om het certificaat te controleren en waar nodig maatregelen te treffen.

Samen zorgen we ervoor dat we het vertrouwen in certificaten kunnen behouden!

Contact

Heeft u vragen over NEN Schema's en/of certificaten en QR-codes? Neem contact op met Harmen Willlemse.

Harmen Willemse

Harmen Willemse

Harmen Willemse, programmamanager NEN Schemabeheer. stuur een e-mail.


Stuur een e-mail