New Expert Programma

Ontdek de voordelen van normalisatie door twee jaar gratis mee te draaien in een commissie!

Een voorloper zijn in de markt door op de hoogte te zijn van normen en standaarden en de ontwikkelingen hiervan. Dat kan door mee te doen in een normcommissie! Het brengt voordelen met zich mee ten opzichte van jouw concurrenten.

Stel je voor dat er een mogelijkheid is om twee jaar lang kosteloos deel te nemen aan een normcommissie. Je kunt dan de belangen van jouw organisatie vertegenwoordigen en proeft tegelijkertijd de wereld van normen en standaarden. Dat kan met ons New Expert Programma. Enige voorwaarde is dat er al iemand van jouw organisatie in dezelfde normcommissie zit.

De voordelen:

  • je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen
  • je breidt je netwerk uit
  • je draagt bij aan innovatie
  • je vertegenwoordigt het belang van je organisatie
  • je draait volledig mee in de normcommissie en doet ervaring op (geen stemrecht)

New Expert Programma

Als New Expert wordt jouw persoonlijke netwerk door commissiewerk enorm uitgebreid. Dit is van cruciaal belang in je carrière, want jouw netwerk zorgt voor nieuwe contacten en kansen. Als deelnemer van de normcommissie kom je terecht in een wereld van normen en standaarden. Dit zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent én blijft van de normontwikkelingstrajecten binnen jouw sector. De betrokken organisaties kunnen voorlopers zijn op de markt. Dat maakt jou als New Expert onmisbaar voor de organisatie.

Zo zijn er al tientallen New Experts die de voordelen van dit programma hebben ervaren.

Afshin Ghobadil (SR Technician bij Q8 Research)


"Als New Expert kom ik in contact met andere mensen met eenzelfde denkwijze, namelijk: het oplossen van problemen. Dat levert ons als bedrijf op dat we ervaring van anderen kunnen gebruiken en van gedachten kunnen wisselen daarover. En we zijn ook als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in onze branche. Dat is uiteraard ook belangrijk voor je eigen ontwikkeling."

Een New Expert als extra commissielid

Als commissielid kan het goed zijn om een collega mee te laten draaien in een commissie voor een goed kennismanagement, maar ook voor de continuïteit. Het New Expert Programma maakt dit mogelijk. Zo is er dan een extra persoon die de organisatie kan vertegenwoordigen, vergadert mee en behartigt de belangen van de organisatie. De New Experts worden geregistreerd als lid van de commissie voor de duur van maximaal twee jaar. In de vergaderingen hebben ze echter geen stemrecht.

Voordeel is dat de opgedane kennis niet bij één persoon in de organisatie blijft. Tijdens de duur van het New Expert programma worden de belangen van de organisatie waarin het commissielid en New Expert werkzaam zijn, op een juiste manier vertegenwoordigd en verdeeld. Dit zorgt voor continuïteit in jouw organisatie, maar ook in de normcommissie.

Meer info of deelnemen?

Vikas Ramsaroep (Coördinator New Expert Programma)


"Het New Expert Programma biedt voordelen voor de New Expert zelf, maar ook voor de organisatie waar die werkzaam is. Zo breidt de New Expert zijn netwerk uit, spart inhoudelijk met andere professionals en neemt kosteloos een kijkje in de keuken in de wereld van normen en standaarden. De werkgever van de New Expert heeft daarnaast een extra commissielid die mee doet in de vergaderingen en dus precies weet wat er speelt. Dit is een goede invulling van kennismanagement wat een belangrijk streven is voor elke organisatie".

Handig voor commissieleden

Voor commissieleden heeft NEN een pagina met een aantal handige links naar documenten of websites. Meer...

Normontwikkeling per vakgebied

Belanghebbende partijen maken vrijwillig afspraken over een product, dienst of proces. Samen vormen deze belanghebbende partijen een normcommissie waarin de norm wordt ontwikkeld. Per vakgebied zijn er normcommissies die door NEN begeleid worden in het ontwikkelen van normen. Meer...