Industrieel Platform Cyber Security

Het Industrieel Platform Cyber Security richt zich op de risico's in de industrie ten aanzien van cyber security met het doel deze te beperken.

Steeds meer technische industriële installaties worden op afstand aangestuurd. De internettechniek speelt een steeds grotere rol. De processen verlopen hierdoor efficiënter en vaak ook veiliger. Het brengt echter ook potentiële gevaren met zich mee. Een internetsysteem kan worden gehackt. Omdat op veel gebieden deze kwetsbaarheid toeneemt, is er behoefte aan een platform.

Iedereen die beroepsmatig betrokken is bij industriële installaties geïntegreerd in communicatienetwerken en de laatste normalisatie ontwikkelingen op dit vlak wil volgen kan deelnemen aan het Industrieel Platform Cyber Security.

Deel kennis en volg nieuwe industriele cyber security ontwikkelingen op de voet.

Over het platform

Het Industrieel Platform Cyber Security is interessant voor iedereen die verantwoordelijkheid draagt betreffende de veiligheid van industriële installaties. Door verschillende disciplines samen te brengen op een platform raakt men breed geïnformeerd en kan er actief kennis worden uitgewisseld en geanticipeerd worden op toekomstige ontwikkelingen. Door deelname blijft u op de hoogte van de laatste stand van normen en kunt u invloed uitoefenen aan de internationale normontwikkelprojecten.

EERSTVOLGENDE BIJEENKOMST

Wilt u ook deelnemen aan het Industrieel Platform Cyber Security waarbij NEN ervoor zorgt dat alle partijen in de Nederlandse industrie kunnen profiteren van kennis op het gebied van wetgeving, normalisatie en standaardisatie? Kom dan woensdag 18 november 2020 naar de bijeenkomst. Wissel informatie uit en deel uw ervaring tussen leden binnen het platform.

Inschrijven bijeenkomst

Overleg 26 september 2018

Op donderdag 26 september 2018 vond bij Rijkswaterstaat de negende bijeenkomst plaats van het Industrieel Platform Cyber Security. Het platform heeft inmiddels een vaste kern van 25 leden. Tijdens deze bijeenkomst is het document beveiliging industriële automatisering voor het bestuur geëvalueerd. De werkgroep gaat verder met het schrijven van een document voor zowel system integrators als leveranciers. Daarnaast is er gekeken naar de verschillen tussen ISO 27001 en IEC 62443. En is er presentatie gegeven over IoT en Smart manufacturing. Voor deze onderwerpen wordt nauw samengewerkt met de normcommissies Internet of Things en Smart Industry.Download presentatie
Bekijk de presentatie die Vlora Rexhepi – van der Pol, consultant Kennis en Informatiediensten, gaf over IIoT.

NEC 65

Het Industrieel Platform Cyber Security is een werkgroep van de normcommissie NEC 65 “Industrieel meten, regelen en automatiseren”. Deze normcommissie is binnen Nederland verantwoordelijk voor normen op het gebied van systemen en apparatuur voor besturing en bewaking van productieprocessen en industriële installaties. Deze vinden hun toepassing vooral in de professionele sfeer waaronder industrie, procesindustrie, energieopwekking en – distributie, wegen en waterbouwkundige infrastructuur.

Bekijk brochure

Meer informatie

Het Industrieel Platform Cyber Security bestaat inmiddels 5 jaar en heeft meer dan 25 leden, die tweemaal per jaar bijeenkomen om kennis uit te wisselen. Wilt u ook lid worden of heeft u vragen over het platform?

Neem dan contact op met Rianne Boek, consultant normalisatie en secretaris NEC 65.

Telefoon (015) 2 690 365

Stuur Rianne een e-mail