Overzicht leden SAG-SC

Digitale transformatie en duurzaamheid staan bij NEN hoog op de agenda. Daarom hebben we vertegenwoordigers en experts uit gemeenten, Rijksoverheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven bijeengebracht in de Nederlandse Standaardisatie Advies Groep Smart Cities (SAG-SC).

Lees meer over NEN smart cities

De SAG-SC bestaat uit de leden (een brede vertegenwoordiging vanuit de markt), een voorzitter vanuit de markt en facilitering en ondersteuning vanuit NEN door secretariaatsvoering.

Meedoen & contact

Hoe kun jij helpen?

Hoe meer data er is om te hergebruiken en aan elkaar te koppelen, hoe beter de digitale infrastructuur moet zijn. In verschillende werkgroepen die door NEN geïnitieerd en begeleid worden, bepalen we welke standaarden en richtlijnen er nodig zijn om de digitale infrastructuur geschikt te maken voor de mogelijkheden van de smart city. Je kunt hierbij denken aan afspraken over levensduur van de technologie, toegankelijkheid voor diverse gebruikers en waarborgen van pricacy en (cyber)security.

Ben jij smart city vertegenwoordiger van een –grote of kleine- gemeente? Aanbieder van digitale oplossingen? MKB-er met kennis van zaken over het onderwerp? Heb jij ideeën over welke smart city oplossingen jij wil standaardiseren en wil je daar een bijdrage aan leveren? Dan zoeken wij jou om deel te nemen aan de adviesgroep.

Meer weten?

Neem dan contact op met remco.perotti@nen.nl, Secretaris SAG-SC en standaardisatie consultant smart cities bij NEN.

Remco Perotti

Remco Perotti

Remco Perotti is secretaris SAG-SC en standaardisatie consultant smart cities bij NEN. Voor meer informatie over Smart Cities kunt u contact opnemen via 015 2 690 326 of stuur een e-mail.