Bouw

Ook u kunt ontwikkelingen rechtstreeks volgen en actief beïnvloeden door lid te worden van een NEN-normcommissie! Daardoor bent u als de eerste op de hoogte en krijgt u toegang tot een groot netwerk. Meer weten? Neem dan contact op met Cluster Bouw & Installatie of Cluster Materialen & Bouwproducten.

Voor deze onderwerpen zijn er normcommissies:

Mist u een onderwerp?

Staat uw onderwerp er niet bij, maar heeft u interesse in mogelijkheden om ook hiervoor een norm of praktijkrichtlijn te ontwikkelen? Neem contact op met Cluster Bouw & Installatie of Cluster Materialen & Bouwproducten.CE-markering in de bouw

NEN kan u ook hulp bieden bij CE-markering in de bouw. www.nen.nl/cemarkeringindebouw

Werk mee aan de nieuwe Eurocodes

Hoe nu verder met Eurocodes? De Eurocodes zijn internationaal gezien de meest complete serie normen voor het ontwerpen en toetsen van bouwconstructies op constructieve veiligheid. Deze normen worden de komende periode herzien. Meer informatie vindt u in de folder Werk mee aan de nieuwe Eurocodes.

Dit is het moment om mee te doen en deze nieuwe generatie vorm te geven. Deze serie wordt tussen 2018 en 2020 gepubliceerd. Een aantal punten die aan de orde komen bij deze herziening is vereenvoudiging, leesbaarheid en het beperken van nationale bijlagen. Elk lidstaat mag nu een nationale bijlage opstellen, de eis is uitgesproken om deze nationale invullingen te verminderen.

Normen worden door en voor de markt opgesteld. U kunt daaraan meewerken door lid te worden van de desbetreffende normcommissie bij NEN. Zo kunt u invloed uitoefenen op deze nieuwe set Eurocodes.

Wilt u ook meewerken aan de nieuwe Eurocodes? Mail dan naar Materialen & Bouwproducten.

CEN/TC 351

Europese normcommissie met als titel 'Construction products: Assessment of release of dangerous substances'. Het secretariaat van CEN/TC 351 wordt gevoerd door NEN Materialen & Bouwproducten. De Nederlandse schaduwcommissie is ondergebracht bij NEN Milieu & Maatschappij.

E-mailnieuwsbrief NEN Publiek

Nieuwe normalisatie ontwikkelingen in uw vakgebied? Als abonnee bent u als eerste op de hoogte
Schrijf je nu in

Contact normontwikkeling

Wilt u meer informatie over of meedoen aan het ontwikkelen van normen? Mail dan naar:

marketingno@nen.nl

Certificaat of keurmerk?

Wat zijn de opties?
NEN faciliteert het maken van afspraken tussen marktpartijen en vervult een brugfunctie tussen normalisatie en certificatie. Voor meer informatie over Certificatie en keurmerken.
Kunnen we hiervoor bij NEN terecht?
Jazeker!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Business Development, 015 2 690 372 of businessdevelopment@nen.nl.