Energiewinning

Actieve betrokkenheid in de gespecialiseerde normcommissies zorgt voor continuïteit in normalisatie op het gebied van energie. Door participatie in een normcommissie kunt u invloed uitoefenen op Nederlandse, Europese en Internationale normalisatie. Bekijk hieronder welke normcommissies er actief zijn op het gebied van energiewinning.Gas- en oliewinning en -productie

De olie- en gasindustrie is een wereldwijd opererende sector. De industrie is dan ook gebaat bij mondiale afspraken. Niet voor niets is de visie: "Global standards used locally worldwide".

Lees meer

Arctic Operations

Een toenemend aantal olie- en gasbedrijven richt zich op het Arctisch gebied. De vervolgstap is om de bestaande praktische ervaring en oplossingen uit te bouwen en om te zetten in internationale normen.

Lees meer

Debiet- en hoeveelheidsmeting

Hier gaat het om meetmethoden voor producten die worden vervoerd in gesloten pijpleidingsystemen of die vervoerd of opgeslagen worden in atmosferische tanks of drukvaten, al dan niet gekoeld of verwarmd.

Lees meer

Gasanalyse

Binnen een internationaal netwerk worden normen ontwikkeld, waarmee niet alleen bijgedragen wordt aan betrouwbare gasanalyses voor een veiligere, gezondere en milieuvriendelijkere leefomgeving, maar ook aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Meer normcommissies in de energiesector

Eerder door u bekeken