NEN biedt Young Professionals gratis lidmaatschap

Veel bedrijven en organisaties hebben de strategische keuze gemaakt om deel te nemen aan normalisatie. Normcommissieleden weten maar al te goed wat de toegevoegde waarde is van deelname aan normalisatie. NEN wil graag helpen om binnen deelnemende organisaties een breder draagvlak te creëren en dit goed in te bedden in uw organisatie. Ook voor de continuïteit van deelname en borging van de ’knowhow’ is het belangrijk dat die kennis wordt gedeeld.

Wat houdt het in?

NEN biedt daarom bedrijven die een lidmaatschap hebben een aantrekkelijk Young Professional-programma. NEN-commissieleden kunnen een gratis tweede lidmaatschap voor een collega afsluiten. Het betreft een beperkt lidmaatschap, maar wel met eigen account, documenten, mogelijkheid tot deelname aan de commissievergaderingen en zelfs internationale vergaderingen. De Young Professionals worden geregistreerd als lid van de commissie voor de duur van maximaal twee jaar. In de vergaderingen hebben ze echter geen stemrecht.

Vier vragen aan een Young Professional

Om u een beeld te geven van wat het lidmaatschap inhoudt, geven we een Young Professional het woord:

Young Professional aan het woord

Afshin Ghobadi, Q8 research, Senior Research Technician en als Young Professional is hij betrokken bij normontwikkeling. Zijn collega Liesbeth Jansen is voorzitter van TC19. Het secretariaat en voorzitterschap van CEN/TC 19 "Gaseous and liquid fuels, lubricants and related products of petroleum, synthetic and biological origin" ligt in handen van Nederland. Deze normcommissie speelt een belangrijke rol als denktank voor de aansturing van deze Europese technische commissie.

Waarom doet u mee aan normontwikkeling als Young Professional ?

Naast WG 19 ben ik tevens lid van WG 27 (Elemental analysis of petroleum and related products) en WG 31 (Total contamination). Bij Q8 ben ik ook bezig met ontwikkelen van "in huis" methoden en vind ik het heel leuk om een antwoord te vinden op vragen van onze klanten. Omdat de industrie zich heel snel ontwikkelt, zijn we als bedrijf voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en denken we met onze klanten mee om een oplossing te vinden voor hun problemen.

Wat levert u dit op?

Als Young Professional kom ik in contact met andere mensen met eenzelfde denkwijze, namelijk: het oplossen van problemen. En dat levert ons als bedrijf dat we ervaring van anderen kunnen gebruiken en van gedachten kunnen wisselen. En we zijn ook als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in onze branche. Dat is uiteraard ook belangrijk voor je eigen ontwikkeling.

Wat voor rol spelen normen/normalisatie in uw branche?

In ons Research Center werken we alleen volgens normen(steeds meer NEN-EN) en het is belangrijk dat overal in onze branche op dezelfde manier gewerkt wordt. Dat kan alleen als iedereen dezelfde norm volgt.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

De consultant die verantwoordelijk is voor de normcommissie waarvoor u een Young Professional wilt aanmelden, kan u verder helpen.

Vragen of suggesties?

MarketingNO@nen.nl

 

Voor het lidmaatschap gelden de volgende criteria:

  • beheersing Engelse taal in woord en geschrift
  • het bedrijf/de organisatie handhaaft het aantal reguliere lidmaatschappen
  • duur lidmaatschap is maximaal twee jaar