Commissie

Ambulances en uitrusting

301 094

Ambulances en uitrusting
Leden van de normcommissie ‘Ambulances en uitrusting’ werken actief samen aan het opstellen van Europese afspraken op het gebied van ambulancevoertuigen en hulpmiddelen voor het transport van patiënten, zoals brancards en inklapbare draagstoelen. Ook wordt er gewerkt aan afspraken voor het transport van couveuses in ambulances en aan ambulancevoertuigen voor het luchtverkeer, voor op het water en voor moeilijk terrein.

Commissie

De normcommissie 301094 Ambulances en uitrusting levert een bijdrage aan normalisatie op het terrein van ambulances en de uitrusting van ambulances. Hierdoor is de normcommissie het Nederlandse platform voor het beoordelen, bijstellen en opstellen van normen voor ambulance voertuigen en aanverwante medische hulpmiddelen.

Wereldwijd is er geen ISO commissie die normen opsteld voor ambulances. De normcommssie volgt de EuropeesTechnische Commissie CEN/TC 239 ''Rescue systems''. Met name wordt gewerkt aan het opstellen van de algemene Europese ambulancenorm (EN 1789) en de brancard normen serie (EN 1865).

De normcommissie actief met de informatieverstrekking aan de markt.

Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan van de normcommissie Ambulances en uitrusting.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Lieke van Nierop.


advies.medisch@nen.nl

(015) 2 690 274