Commissie

Beton

353 039

Beton
Commissie 'Beton' richt zich op normalisatie van betontechnologie; definities, eisen en keuring, inclusief monsterneming en beproevingsmethoden.

Het in stand houden van een consistent geheel van normen binnen het werkgebied van de commissie behoort tot de doelstelling. De eigenschappen van beton zijn van belang voor het kunnen realiseren van constructie-eigenschappen die voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit 2003 aan betonconstructies stelt.

Het commissieplan van normcommissie 'Beton' volgt zo spoedig mogelijk.

De kwaliteit van het beton bepaald in sterke mate de verwerkbaarheid en het verhardingsproces. De Nederlandse invulling geeft daarbij de aansluiting aan de Nederlandse praktijk; NEN 8005.

Deze Nederlandse aanvullingsnorm voor Beton, de kwaliteit en conformiteit, moet worden afgemaakt, omdat de NEN-EN 206 is herzien in 2012-2013. NEN 8005 ligt vanaf de jaarwisseling voor commentaar voor. Indien er voldoende financiering is dan kan wellicht ook de EN 206:2013 worden in het Nederlands vertaald. Verder zijn er CEN/TC 104 ook de nodige normen voor reparatie van bestaande betonconstructies aan de orde.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als lid, neem contact op met Rolph Holthuijsen.

mb@nen.nl

(015) 2 690 443

gerelateerde cie's en wg's