Commissie

Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM)

400 223

Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM)
De normcommissie zorgt voor de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling van internationale (ISO) en Europese (EN) normen op het gebied van Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM). De normcommissie heeft de belangrijkste normen voor BCM en CM, ISO 22301, 22313 en CEN/TC 17091, vertaald naar het Nederlands.

In NEN-EN-ISO 22301:2019 zijn de eisen aan een Business Continuity Management Systeem beschreven. NEN-EN-ISO 22313:2020 geeft richtlijnen voor de implementatie van BCM. De Nederlandse normcommissie heeft actief bijgedragen aan de ontwikkeling van beide normen. Andere ISO-normen waarvoor de normcommissie input levert gaan over o.a. resilience (weerbaarheid en veerkracht), bedrijfsimpactanalyse en supply chain continuity. Daarnaast levert de normcommissie inbreng in de Europese commissie CEN/TC 391 en ISO/TC 292 voor wat betreft het onderwerp Crisis Management. Voor dat onderwerp is in 2018 CEN/TS 17091 ontwikkeld en wordt momenteel gewerkt aan de totstandkoming van de internationale norm ISO 22361.

Normcommissie Business Continuity Management en Crisis Management zoekt leden

De normcommissie BCM en CM zoekt nieuwe leden ter uitbreiding van het bestaande team. De commissie levert input voor de internationale en Europese normontwikkeling op het gebied van BCM en CM binnen ISO respectievelijk CEN. Ook levert zij een bijdrage aan de bevordering van de toepassing van deze normen in Nederland.

Meedoen aan normontwikkeling betekent dat u bij de top uit uw sector aan tafel zit. U investeert in kennis, kunde en kansen voor uw organisatie. U werkt actief mee aan kennisuitbreiding en maakt daarmee de weg vrij voor innovatie in uw vakgebied. Door deelname bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor kunt u vroegtijdig inspelen op komende veranderingen en blijft u koploper in uw vakgebied. Daarnaast legt u makkelijk nieuwe contacten met branchegenoten in binnen- en buitenland waarmee u uw voordeel kunt doen. De tijdsinvestering is ongeveer vier dagen per jaar


In deze notitie Normcommissie ‘Business Continuity Management’ (BCM) zoekt leden vindt u meer informatie.

Voor meer informatie over de commissie BCM & CM neemt u contact op met Dick Hortensius, telefoon 015 2 690 115 of e-mail mm@nen.nl.

Commissieplan

Hier vindt u het commissieplan

Programma

De normcommissie oefent invloed uit op het werk van de internationale werkgroep:

ISO/TC 292 WG 2 Continuity and Resilience

ISO/TC 292/WG 9 Crisis management

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Dick Hortensius.

Dick.hortensius@nen.nl

(015) 2 690 115

NEN-ISO 22301: De norm voor een solide BCMS

In de 5e editie 2019 van het blad Kwaliteit in Bedrijf heeft Gert Kogenhop, voorzitter van de normcommissie BCM&CM een uitgebreid artikel geschreven over Business Continuity Management. In dit artikel leest u meer over het belang van BCM, de internationale norm NEN-ISO 22301 en de voordelen van deze norm.

Download hier het volledige artikel.