Commissie

Dienstverlening Bootliedenorganisaties

345 041

Dienstverlening Bootliedenorganisaties
Aan afmeren en ontmeren van schepen in havens zijn risico’s verbonden. De uitvoering van deze activiteiten heeft veel invloed op de veiligheid en efficiëntie binnen de logistieke keten van de havenomgeving. De direct belanghebbenden hebben het initiatief genomen dit thema op te pakken via zelfregulering door een serie normen op te stellen voor de dienstverlening bij afmeer- en ontmeeractiviteiten alsmede aanvullende diensten in de haven of in de waterweg naar de haven.

Commissie

Het doel van de normen is het verminderen van risico’s en daarmee verminderen van het aantal slachtoffers, ongelukken en bijna ongelukken. Het optimaliseren van samenwerkingen met de verschillende belanghebbende organisaties in de havens zoals havenbeheerders, reders, nautische dienstverleners en terminals en zodoende het vergroten van de efficiëntie van de dienstverlening zullen de toegankelijkheid van de haven, de vaarwegbruikbaarheid, de verkeersdoorstroming en de veiligheid verbeteren.

Commissieplan

Meer informatie over de werkzaamheden van de normcommissie 345041 'Dienstverlening Bootliedenorganisaties' leest u in het commissieplan.

Programma

Nationaal werk
De normcommissie draagt zorg voor het opstellen van normen met betrekking tot de dienstverlening van organisaties die assisteren bij het afmeren en ontmeren van zeegaande vaartuigen.

CEN/CENELEC werk
Niet van toepassing

ISO/IEC werk
Niet van toepassing

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Arthur Carlebur.

iv@nen.nl

(015) 2 690 180