Commissie

Dierenwelzijn

370 902

Dierenwelzijn
Het werkpakket van de normcommissie Dierenwelzijn betreft de ontwikkeling van technische specificaties voor het welzijn van voedselproducerende dieren. Agrariërs, voedselproducenten, distributeurs en retailers krijgen zo de beschikking over een eenvormige set van specificaties voor dierenwelzijn. Sinds eind 2016 is de volgende technische specificatie gereed: NVN-ISO/TS 34700:2016 'Management van dierenwelzijn - Algemene eisen en richtlijnen voor organisaties in de voedselketen'.

Commissie

De normcommissie Dierenwelzijn verzorgde de inhoudelijke sturing van dit traject om tot NVN-ISO/TS 34700:2016 'Management van dierenwelzijn - Algemene eisen en richtlijnen voor organisaties in de voedselketen' te komen. NEN begeleidde, als nationaal normalisatie-instituut, de normcommissie en had een faciliterende rol.

De normcommissie Dierenwelzijn heeft de volgende leden: Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), VanDrie Group, Venco Groep, Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI), Vion, World Animal Protection Nederland.

Commissieplan

Aangezien de normcommissie Dierenwelzijn op het moment geen actieve normontwikkelingstrajecten volgt, is er geen commissieplan. Elk jaar komt de normcommissie bijeen om internationale ontwikkelingen te bespreken en de implementatie van NVN-ISO/TS 34700:2016 'Management van dierenwelzijn - Algemene eisen en richtlijnen voor organisaties in de voedselketen'.

Programma

Aangezien de normcommissie Dierenwelzijn op het moment geen actieve normontwikkelingstrajecten volgt, is er geen programma. Elk jaar komt de normcommissie bijeen om internationale ontwikkelingen te bespreken en de implementatie van NVN-ISO/TS 34700:2016 'Management van dierenwelzijn - Algemene eisen en richtlijnen voor organisaties in de voedselketen'.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Laura Mout.

afc@nen.nl

(015) 2 690 436