Commissie

Elektro-akoestiek en ultrageluid

301 029

Elektro-akoestiek en ultrageluid
De elektroakoestiek is een gedeeltelijke overlap van de vakgebieden akoestiek en elektronica dat zich bezighoudt met de verbetering of verandering van het geluid in een ruimte met behulp van elektrische geluidsbronnen, maar ook met de akoestische eigenschappen van elektrische geluidsbronnen. Ook het ontwerp en de toepassing van gehoorapparaten wordt wel tot de elektroakoestiek gerekend. Ultrageluid, ultrasoon geluid en ultrasone trillingen betreft geluid waarvan de frequentie te hoog is om gehoord te worden door het menselijk oor. Ultrasoon geluid heeft vele toepassingen. Een daarvan is de echografie. Hier wordt ultrageluid gebruikt voor het maken van een echografie van het menselijk lichaam. Leden van de normcommissie ‘Elektro-akoestiek en ultrageluid’ werken mee aan Europese en internationale afspraken op dit gebied.

Commissie

De elektroakoestiek is een gedeeltelijke overlap van de vakgebieden akoestiek en elektronica dat zich bezighoudt met de verbetering of verandering van het geluid in een ruimte met behulp van elektrische geluidsbronnen, maar ook met de akoestische eigenschappen van elektrische geluidsbronnen. Ook het ontwerp en de toepassing van gehoorapparaten wordt wel tot de elektroakoestiek gerekend.

Ultrageluid, ultrasoon geluid en ultrasone trillingen betreft geluid waarvan de frequentie te hoog is om gehoord te worden door het menselijk oor. Ultrasoon geluid heeft vele toepassingen. Een daarvan is de echografie. Hier wordt ultrageluid gebruikt voor het maken van een echografie van het menselijk lichaam. Leden van de normcommissie ‘Elektro-akoestiek en ultrageluid’ werken mee aan Europese en internationale afspraken op dit gebied.

Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan van Elektro-akoestiek en ultrageluid.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Saliha Lalout.

saliha.lalout@nen.nl

(015) 2 690 431