Commissie

Elektronische sigaretten en E-liquids

330 437

Elektronische sigaretten en E-liquids
Deze commissie werkt actief mee aan de ontwikkeling van Europese normen voor elektronische sigaretten en e-liquids, die aan de randvoorwaarden van de Tobacco Product Directive en de General Product Safety Directive voldoen. Ook deelnemen? Neem contact met ons op.

Commissie

Tot nu toe bestaan er nog geen Europese normen op het gebied van elektronische sigaretten en e-liquids. In de nieuwe versie van de Tobacco Product Directive (TPD) wordt echter expliciet verwezen naar e-sigaretten. Om de implementatie van de TPD te ondersteunen zijn gestandardiseerde methoden noodzakelijk. Normen bieden zekerheid aan consumenten, dat in Europa gekochte producten voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen. Het grote voordeel van Europese afspraken is het verlagen van technische handelsbelemmeringen en de openstelling van de markten in heel Europa.

Commissieplan

In het commissieplan vindt u een overzicht van de partijen die in de normcommissie vertegenwoordigd zijn. Dit zijn alle verschillende partijen die een belang hebben bij standaarden voor elektronische sigaretten en e-liquids. Zowel de industrie, retail, kennisinstelling, overheid als ook de consumenten maken onderdeel uit van de commissie.
Daarnaast vindt u ook de doelstellingen, werkprogramma en geplande activiteiten.

Programma

Een selectie uit de geplande activiteiten voor 2015:
- Nederland zal de plenaire vergadering van CEN/TC437 in Parijs met een delegatie bijwonen om het Nederlandse standpunt in te brengen.
- Organisatie van een normcommissievergadering in September/Oktober 2015. In de eerste vergadering zal de voorzitter en de experts voor de werkgroepen benoemd worden.
- Mogelijkheden tot samenwerking met normcommissie 370 126 Tabak en tabaksproducten (ISO/TC126) onderzoeken.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Juliane Eykelhoff.

afc@nen.nl

(015) 2 690 235