Commissie

Geokunststoffen

353 050

Het product van Geokunststoffen is eigenlijk bijna altijd onzichtbaar, want het ligt vaak ergens onder. Bijvoorbeeld: Textiele matten liggen onder een asfaltlaag, liggen op een dijk waar de planten op groeien of liggen om een grote olievlek heen om in te sluiten. Het zijn heel belangrijke producten in en voor de grond- weg en waterbouwsector.

De normcommissie Geokunststoffen houdt zich bezig met de Nederlandse inbreng op de Europese en Internationale normen die eisen of bepalingsmethoden beschrijven voor de geokunststoffen inclusief geotextiel, geomembranen en aanverwante producten.

De aandacht is met name gericht op een goede aansluiting op de Europese regels voor CE-markering en CPR of te wel Construction Product Regulation.

Commissieplan 353 050 'Geokunststoffen'

De nationale normcommissie 353 050 'Geokunststoffen' volgt actief de werkzaamheden van CEN/TC 189 'Geosynthetics' en ISO/TC 221 'Geosynthetics' omdat normalisatie op het gebied van geotextiel en geokunsstoffen voornamelijk op Europees en Internationaal niveau plaatsvind.

Op het gebied van geokunststoffen zijn 53 Europese normen en 30 Internationale normen gepubliceerd.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als lid, neem contact op met Edward Zomers.

edward.zomers@nen.nl

(015) 2 690 305