Commissie

Inbraakwerendheid gevelelementen

353 642

Inbraakwerendheid gevelelementen
Commissie 'Inbraakwerendheid gevelelementen en hang- en sluitwerk' maakt en beïnvloedt afspraken, rekening houdend met de in Nederland voorkomende modus operandi. De inzet is hoog omdat in Nederland inbraakwerendheid onderdeel is van wet- en regelgeving. Mede op initiatief van Nederland is onder TC 33 werkgroep 7 (WG7) opgericht, Burglary resistance.

In de commissie worden belangen ingebracht door onder andere het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), testinstituut SKG-IKOB, brancheorganisatie VHS en diverse marktpartijen.

Commissieplan van normcommissie 'Inbraakwerendheid gevelelementen'.

Nederlands werk
In 2020 wordt er niet aan Nederlandse normen gewerkt. In Bijlage III van het Commissieplan staat een overzicht van de Nederlandse normen voor inbraakwerendheid.

Europees werk
CEN/TC 33, Published standards
CEN/TC 33/WG 4, Building hardware - Work programme
CEN/TC 33/WG 7, Burglary resistance - Work programme
Voor meer informatie; klik hier

Onder WG 7 worden nu gereviseerd: EN 1627, EN 1628, EN 1629 en EN 1630 met betrekking tot de inbraakwerendheid van Pedestrian doorsets, windows, curtain walling, grilles and shutters. Daarnaast gaat er mogelijk een traject opgestart worden voor Inbraakwerendheid van industriële garagedeuren, i.s.m. CEN/TC 33/WG 5 en schaduwcommissie 353 645, Fabrieks- en garagedeuren en hekken.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als lid, neem contact op met Carolien Hoogland.

mb@nen.nl

(015) 2 690 443

gerelateerde cie's en wg's