Commissie

Kwaliteitsmanagement

400 176

Kwaliteitsmanagement
De inhoud van ISO 9001 bepaalt u! U kunt actief bijdragen aan de normen en richtlijnen voor kwaliteitsmanagement. Als lid van de normcommissie werkt u mee aan de verbetering van normen en richtlijnen voor de (kwaliteits)manager.

Het aandachtsgebied van de normcommissie kwaliteitsmanagement omvat naast ISO 9001 ondersteunende richtlijnen op het gebied van o.a. interne audits, kwaliteitskosten en klanttevredenheid. De Nederlandse normcommissie speelt een belangrijke, actieve internationale rol. Hierdoor is in een vroeg stadium al informatie beschikbaar over de toekomstige normen. Dit geeft organisaties die lid zijn een grote voorsprong in kennis.

Nieuwsgierig naar de wijze waarop de internationale commissie TC 176 te werk gaat? Lees dan het artikel "Internationale ISO-vergadering Kwaliteitsmanagement in Rotterdam: hard werken in gemoedelijke sfeer" van Maud Notten dat voor SIGMA is geschreven.

Een uitvoerige beschrijving van het aandachtsgebied en de taakstelling van de commissie vindt u in het commissieplan . Daarin is ook een volledig overzicht opgenomen van alle normen en richtlijnen op het gebied van kwaliteitsmanagement en conformity assessment. NEN voert het secretariaat van een van de drie ISO subcommissies onder ISO/TC 176. Het aandachtsgebied van de subcommissie ISO/TC 176/SC3 is "Supporting Technologies".

Voor kwaliteitsmanagement wordt zowel nationaal als internationaal aandacht besteed aan de 4 core standards:

ISO 9001
ISO 9000
ISO 9004
ISO 19011

Voor conformity assessment wordt zowel nationaal als internationaal aandacht besteed aan enkele core standards:

ISO 17021-1
ISO 17011
ISO 17025
ISO 17000

Op nationaal niveau wordt er gewerkt aan een NPR Kwaliteitskosten/Faalkosten.

Meer informatie over de internationale werkzaamheden vindt u op de website van ISO/TC 176 en ISO CASCO.

Platform managementsystemen

Op zoek naar verdieping en uitwisseling in kennis, wensen en ervaring van normgebruikers van kwaliteits- arbo- milieu- compliance en risicomanagement? Platform managementystemen.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid kunt u contact opnemen met Ortwin Costenoble

mm@nen.nl

(015) 2 690 303

 

 

De nieuwe ISO

Meer informatie over de nieuwe ISO norm