Commissie

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties (MVO)

400 178

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties (MVO)
De normcommissie MVO heeft de Nederlandse inbreng en strategie bij de internationale normalisatie op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verzorgd en bepaald. Hierbij stond de normontwikkeling van ISO 26000 Guidance on Social Responsibility centraal.

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties kenmerkt zich door het grote aantal belanghebbende partijen: overheid, bedrijven, vakbonden, NGO’s, consumenten en overige deelnemers.

De normcommissie is op dit moment niet actief.

Er is geen actueel commissieplan.

PPO

PPO is de internationale organisatie die de promotie van ISO 26000 verzorgt en kennis en ervaringen van de toepassing van ISO 26000 deelt. Het bestaat uit de zes verschillende stakeholders die ISO 26000 kent, zoals industrie, overheid en NGO's. NEN en haar zusterorganisaties uit andere landen nemen ook deel aan de PPO.Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Neem contact op met Thamar Zijlstra.

mm@nen.nl

(015) 2 690 303

Samenvatting beschikbaar van NPR 9036: Due diligence

Het belang van due diligence groeit. Daarom heeft de commissie IMVO van de Sociaal Economische Raad (SER) het initiatief genomen om een NPR te ontwikkelen waarmee bedrijven worden ondersteund in de operationalisering van due diligence.

Via een download onder het midden van deze pagina kunt u na het invullen van uw emailadres gratis een Nederlandse samenvatting van de NPR 9036 ontvangen.

De volledige NPR 9036: Due diligence is in het Engels verkrijgbaar in de normshop.

Commissieleden