Commissie

Medische hulpmiddelen - horizontale onderwerpen

301002

Medische hulpmiddelen - horizontale onderwerpen
De normalisatie-onderwerpen die de normcommissie 'Medische hulpmiddelen - Horizontale onderwerpen' behandeld zijn van belang voor nagenoeg alle spelers binnen het veld van medische technologie. Voorbeelden zijn symbolen voor gebruik in het etiketteren, toepassing van risicomanagement, kwaliteitsmanagementsystemen, nomenclatuur en small-bore connectors. Deze procesnormen zijn van belang om de veiligheid- en procesbeheersing te kunnen garanderen.

Commissie

De normcommissie 301002 Medische hulpmiddelen (horizontaal) levert een bijdrage aan normalisatie op het terrein van zogenoemde horizontale normen voor medische hulpmiddelen. Horizontale onderwerpen zijn die onderwerpen waar alle partijen binnen het veld van medische technologie belang bij hebben. Voorbeelden van dergelijke onderwerpen zijn symbolen, kwaliteits- en risicomanagementsysteem, software en hulpmiddelen, nomenclatuur, Post Market Surveillance en small bore connectors. Deze normen zijn voor alle medische hulpmiddel industrie├źn van belang om de veiligheid- en proces beheersing te kunnen garanderen.

De normcommissie volgt het Europese werk CEN/CLC/TC 3 ''Quality management and corresponding general aspects for medical devices'' en het Internationale werk ISO/TC 210 ''Quality management and corresponding general aspects for medical devices''. Alle leden van alle normcommissies binnen het cluster Medische Technologie hebben toegang tot en stemrecht op de documenten.

Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan van de normcommissie Medische hulpmiddelen - horizontale onderwerpen.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Shirin Golyardi.

advies.medisch@nen.nl

(015) 2 690 313