Commissie

Melk en zuivelproducten

370 005

Melk en zuivelproducten
Zuivel wordt beschouwd als een gezonde keuze in onze voeding, maar om de veiligheid te borgen, dient er veel aandacht besteed te worden aan de verwerking van rauwe melk tot eindproduct. Het is daarom van belang om een gestandaardiseerde basiskwaliteit te borgen voor de productie van melk(producten) en voor de bescherming van de gezondheid van de consument.

Commissie

Het normalisatiewerk voor zuivel houdt zich bezig met het opstellen van microbiologische, fysische en chemische analysemethoden voor melk en zuivelproducten. In het verleden zijn op het gebied van zuivel vele nationale normen ontwikkeld. De laatste jaren richt het werk zich vooral op het proactief volgen van het mondiale normalisatiewerk dat plaatsvindt in het gezamenlijke verband tussen de International Standard Organization (ISO) en de International Dairy Federation (IDF).

Voor onderwerpen waar Nederland expertise heeft of waar Nederlandse belangen spelen, worden Nederlandse experts of projectleiders ingezet. Op Europees en internationaal niveau zijn respectievelijk de volgende technische commissies actief, aan beiden leveren Nederlandse experts een substantiƫle bijdrage:


Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan en het programma van de normcommissie Melk en zuivelproducten.

Programma

Het programma van deze normcommissie staat beschreven in het commissieplan.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Marcel de Vreeze, consultant Agrofood & Consument.

afc@nen.nl

(015) 2 690 125