Commissie

Pompen

341 034

Pompen

Commissie

Op internationaal en Europees niveau worden normen opgesteld voor pompen. Op Europees niveau worden binnen CEN/TC 197 'Pumps' in het kader van de Machinerichtlijn tevens normen opgesteld voor de veiligheid van (vloeistof) pompen. ISO/TC 115 'Pumps' maakt normen van de dimensies, technische specificaties en installaties van pompen. Nederlandse belanghebbenden worden hiervan op de hoogte gehouden.

Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan van de normcommissie 341034 'Pompen'. U kunt beneden het commissieplan doorbladeren of eventueel downloaden.

Programma

CEN/CENELEC werk
Het werkprogramma is te vinden op www.cen.eu onder Sectors, Technical Committees and Workshops, List of Technical Committees, Workshops and other bodies. Selecteer de gewenste CEN/TC en klik op 'Standards under development'.

ISO/IEC werk
Het werkprogramma is te vinden op www.iso.org onder 'Standards development'.Selecteer de gewenste ISO/TC en vervolgens de eventueel gewenste SC.

Overige afspraken
Vanuit de Nederlandse normcommissie wordt actief deelgenomen aan het internationale normalisatiewerk in CEN/TC 197 'Pumps' en ISO/TC 115 'Pumps'.

In het commissieplan vindt u het plan van deze normcommissie.

Commissieplan

Downloads

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Wiene Fokkinga.

iv@nen.nl

(015) 2 690 180